Aydın Aski'den Mehmet Erdem'in İddialarına Cevap

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKi Genel Müdürlüğü, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’in sosyal medyadan gündeme getirdiği iddialara cevap verdi.

Aydın Aski'den Mehmet Erdem'in İddialarına Cevap
ASKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “17 Ağustos 2017 tarihinde Ak Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem’e ait sosyal medya hesabı üzerinden kurumumuzu hedef alan bir paylaşım gerçekleştirilmiştir. Söz konusu paylaşımda Mehmet Erdem; ‘2014 seçimlerinden önce Sarıçay ve Beşparmak Barajlarını yapacağız diye vaatte bulunmuştunuz. Bu barajları yapacak mısınız? Ne zaman yapacaksınız? Söke ve Didim’de susuzluk oluşursa bunun vebalini kaldırabilecek misiniz? Kamuoyu adına soruyoruz ve açıklama bekliyoruz’ şeklinde ifadelere başvurmuştur. Paylaşımın bilgi talebinden ziyade alenen ve kasten kamuoyunu yanlış yönlendirme maksadı ile olumsuz algı yaratmak amacı gütmesi üzerine, bu basın açıklamasının yapılmasına gerek duyulmuştur.

Bahse konu Kuşadası, Güzelçamlı ve Davutlar ile Söke ilçesinin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak Sarıçay Barajı ile Didim ilçesi ve Akbük Mahallesi’nin içmesuyu ihtiyacını karşılayacak olan Beşparmak Barajı ile ilgili olarak idaremiz, büyükşehir sürecinin başlamasından itibaren barajlar ile ilgili çalışmalarına aralıksız olarak devam etmiştir. Bu çalışmalar DSİ 21. Bölge Müdürlüğü ile müştereken yapılıp; barajların fizibilitesi, projeleri gibi teknik detaylar ve yapılacak giderlerin tamamının Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak olmasından dolayı her iki barajın mali boyutlarını içeren görüşmeler yapılmış, akabinde Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi ve ASKİ Genel Kurulu tarafından da işlerin yapım ve borçlanma kararları alınarak 16.06.2017 tarihli yazı ile Sarıçay Barajı ve Beşparmak Barajı protokolleri imza altına alınıp, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne sunulmuştur. Alınan barajların protokollerinin imzalanması akabinde tüm ihale ve yapım süreçleri ASKİ Genel Müdürlüğü adına DSİ tarafından yürütülecektir. Tüm bu gelişmeler çerçevesinde 1 milyar TL (eski para ile 1 katrilyon TL) civarında böylesi devasa bir yatırımın Büyükşehir Belediye Meclisince görüşülüp karara bağlanması kamuoyunu gündemini uzunca süre meşgul etmiştir” denildi.
Kaynak: İHA