Aliağa'da Belediye Arazinin Satışı

Aliağa Belediye Meclisi Encümeni'nin satış kararı aldığı Çaltılıdere Mahallesi'ndeki 461 parsel numaralı arazi için Aliağa Belediye Meclisi olağanüstü toplandı.

Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında toplanan Meclis, araziyi almak isteyen İzmir Büyükşehir Belediyesinin önerisi görüştü.

Toplantıda gündem maddesi, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 14.08.2017 tarih ve 970 sayılı kararı doğrultusunda; İlçemiz Çaltılıdere Mahallesi 461 nolu parseldeki belediyemiz hissesinin (583 bin 682) metrekaresini, birim bedeli 25,47- TL olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne satılması, İzmir Büyükşehir Belediyesince bir ay içerisinde herhangi bir sebeple satın alma işlemlerinin gerçekleştirilmemesi (maddi, hukuki vb.) durumunda parselde bulunan diğer hissedara aynı bedelle satılması hususlarının görüşülmesi.' şeklinde meclise sunuldu.

Aliağa Belediyesine ait hissenin, hiçbir şekilde küçük hissedar tarafından alınmayacak şekilde düzenleme yapılarak önergenin meclise getirilmesini isteyen CHP'li ve AK Partili Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkanı Acar'ın bu talebi reddetmesi üzerine, oylamada 'Hayır' oyu kullandı.

Yapılan oylamadan hayır oyu çıkınca, söz konusu arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesine satışı reddedilmiş oldu.

- Başkan Kocaoğlu'na suçlama

Acar, meclis toplantısında yapığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Aliağa'da yapması gereken asli hizmetleri yapmadığını öne sürdü.

Konuşmasında sıklıkla Aziz Kocaoğlu'nun 'Ne acelesi var' sözünü dile getiren Acar, 'Benim hayallerim var. Büyükşehir Belediyesini, Aziz Kocaoğlu'nu bekleyemem.' dedi.

Arazinin kamuda kalmasından yana olduklarını söyleyen CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz da, planın amacına uygun olarak düzenlenip Aliağa halkının kullanımına verilmesini istedi.

AK Partili Belediye Meclis Üyelerinden Zülküf Koçoğlu da verilen önergede yanlışlık olduğunu belirterek, 'Şufa hakkından (ön alım hakkı) Aliağa Belediyesi olarak yararlanmalıydınız. Biz bu önergeye evet de desek, hayır da desek yanlış olacak.' diye görüş bildirdi.

Kaynak: AA