YYÜ Projelerini Tanıttı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğü, üniversite yerleşkesinde yürütülen ve tamamlanan projelerin tanıtımını yaptı.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, üniversitenin spor kompleksi, kütüphane, yemekhane, aile yolu ve anfi salonu projelerini tanıttı.

Hayata geçirilen projeler ve üniversitenin Van Gölü kıyısında olması nedeniyle öğrenciler için cazip bir hale geldiğini belirten Battal, 'Yıl sonunda tamamlanması planlanan spor kompleksimiz 3 bin 500 kişilik tribünü, uluslararası basketbol müsabakalarının yapılabileceği sahasıyla beraber, bireysel spor faaliyetlerinin sürdürülebileceği, yarı olimpik yüzme havuzu ve hamamlarıyla Vanımıza yakışır bir tesis olacak. Vanımız ve üniversitemiz açısından çok önemli bir tesisi bitirmiş olacağız.' dedi.

Battal, aile yolu projesini de üniversiteye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, yaya yolunun gerek peyzajı, gerekse çarşısı ve havuzlarıyla kente ve üniversiteye yakışır bir proje olduğunu ifade etti.

Yapımı devam eden kütüphane binasının da elektronik altyapısı bakımından önemli kütüphanelerden biri olacağına belirten Battal, diğer projelerle ilgili şu bilgileri verdi:

'Var olan yemekhane dışında 6 bin kişilik yeni bir yemekhane yapıyoruz. Burası hem manzarası hem ferah ortamı hem de altyapısı açısından çok güzel hizmet sunabileceğimiz bir yemekhane olacak. Binamız bitti, inşallah eylül ayı itibarıyla öğrencilerimiz geldiğinde o yemekhanemizi hizmete açmayı planlıyoruz. 6 bin kişinin yemek yiyebileceği ve aynı zaman da yemek pişirme altyapısı ve depoları ile 20-30 bin kişiye rahatlıkla yemek verebilecek bir altyapıya sahip. Yakın zamanda morfoloji, hayvan hastanesi, Erciş İşletme Fakültesi ek binasının temellerini atacağız. Bu projelerimiz bittiği zaman kesinlikle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Türkiye'de öğrenciler açısından en cazip üniversitelerden bir tanesi olacak. Zira hem kampüsümüz fiziki mekan itibariyle bu güzel projelerle süslenmiş olacak hem de kampüsümüzün denizin hemen kıyısında olması nedeniyle de Türkiye'de birkaç üniversiteden biri durumda. Bu fiziki mekanlarımız ile denizimizin varlığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesini Türkiye'de cazip hale getirecek.'

Kaynak: AA