Yıkılan Metruk Bina Yerine Çocuk Bahçesi

Toros Mahallesi'nde 3 bin 150 metrekare araziyi kamulaştıran Konyaaltı Belediyesince bu alan, 'Çocuk Bahçesi Projesi'yle bölge halkının kullanımına sunulacak.

Konyaaltı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kamulaştırma yoluyla bazı metruk yapıların yıkılarak, açılan alanın park ve meydan çalışmasıyla bölge halkının hizmetine açıldığı belirtildi.

Konyaaltı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünce son olarak Toros Mahallesi'nde 819 ve 824 Sokak kesişiminde yer alan 3 bin 150 metrekare arazinin kamulaştırıldığı ve bölge halkının kullanımına açılacak bu alan içerisinde bulunan metruk yapının da Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yıkıldığı belirtildi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Toros Mahallesi'nde, bu arazinin hemen arkasında Akdeniz Lisesinin bulunduğunu belirterek, öğrenciler ve bölge halkı için buranın acilen kamulaştırılmasının uygun olacağını düşündüklerini aktardı.

Böcek, 3 bin 150 metrekareye yakın araziyi 95 bin 515 liraya kamulaştırdıklarını belirterek, arazi içerisinde yer alan metruk yapının da hızlı bir şekilde yıkımını yaptıklarını bildirdi. Başkan Muhittin Böcek, bu alanı 'Çocuk Bahçesi Projesi'yle bölge halkının kullanımına sunacaklarını kaydetti.

Kaynak: AA