Uyuşturucu İle Mücadele İçin 'Whatsapp İhbar Hattı'

Antalya Emniyet Müdürlüğü, uyuşturucu ile daha etkin mücadele vermek amacıyla “Alo Narko İhbar Hattı” kurdu. İhbarda bulunmak isteyen vatandaşlar whatsapp’tan resim, video ve ses gönderebilecekler.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamaya göre, uyuşturucunun tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’yi de tehdit eden en önemli sorunlardan biri olduğuna vurgu yapılarak, “Gerek günümüz gençliği gerekse gelecek nesiller için taşıdığı risk ve tehlike, sorunun boyutlarını net olarak göstermektedir.Ülkemiz için terörle mücadele ne kadar önemli bir beka sorunu ise, ülkemizin geleceği olan bir neslin imhasını hedefleyen uyuşturucu ile mücadele de o derece ve hatta daha da önemlidir” denildi.

Uyuşturucu sorunun sadece polisiye tedbirlerle çözüme kavuşabilecek bir sorun olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Esasında uyuşturucu ticaretinin terör örgütlerinin finans kaynağı olduğuna ilişkin kesin tespitler, ülkemizin amansız bir mücadele içinde olduğu bu iki insanlık suçunun bağlantısını ve önemini ortaya koymaktadır. Bu sebepledir ki,uyuşturucu ile mücadele yalnızca polisiye tedbirlerle çözüme kavuşturulabilecek bir sorun olmaktan öteye, top yekün bir milletin kararlı ve net karşı duruşunun olması gereken devasa bir sorundur.

Bu bağlamda, Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak uyuşturucu ile topyekün mücadele için önemli bir adım olarak gördüğümüz “Alo NARKO İhbar Hattı” projesini faaliyete geçirmiş bulunmaktayız” ifadelerine yer verildi.

Emniyet, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapan şahıs ve grupların deşifre edilmesi, daha seri bir şekilde suç ve suçluya ulaşabilmek amacıyla oluşturulan (0 552 155 07 07) numaralı “Alo NARKO İhbar Hattı”nı vatandaşların aramasını, ayrıca Whatsapp vb. uygulamalardan resim, ses ve video da gönderebilmeleri mümkün olabileceğini bildirdi. İhbar hattına gelen tüm ibarların değerlendirileceğini belirten emniyet, ihbarcının kimliğinin ise kesinlikle gizli tutulacağını bildirdi.
Kaynak: İHA