Tekirdağ'dan Kısa Kısa

Çorlu'da, ''Dönüşüm İyi Gelecek'' adlı tiyatro oyunu ile çocuklar geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi.

Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliği ile Çorlu Trend Arena Alışveriş Merkezi'nde sahnelenen ''Dönüşüm İyi Gelecek'' adlı müzikli tiyatro oyununda, ambalaj atıklarının geri kazanımının önemi çocuklara anlatıldı.

Oyunda, gelecek kuşaklara daha temiz, daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir çevre bırakabilmek adına büyüyen nesillerin bilinçlendirilmesi teması işlendi.

Çorlu Belediyesi olarak çevre konusunda her daim duyarlı olduklarını ve bu konudaki çalışmaları sürdürdüklerini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, oyunun sonunda ÇEVKO tiyatro grubuna teşekkür etti.

- Ergene'de kurban satış ve kesim yerleri

Ergene Belediyesi, ilçedeki kurban satış ve kesim yerlerini belirledi.

Belediye Başkanı Rasim Yüksel, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ergene ilçesi genelinde dört ayrı noktada kurban kesim alanı olacağını söyledi.

Sağlık Mahallesi'nde bulunan eski futbol sahasının kurban satış alanı olarak belirlendiğini ifade eden Yüksel, Sağlık, Ulaş, Ahımehmet ve Velimeşe Mahalleleri'nde kurban kesim alanları oluşturduklarını kaydetti.

Sağlık Mahallesi eski futbol sahasında kurulan küçük ve büyük baş hayvan satış alanlarının tahsis işlem müracaatlarının Ergene Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapıldığını dile getiren Yüksel, ''Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban bayramı öncesi belediye olarak bütün tedbirlerimizi aldık. İlçe sınırları içinde dört ayrı yerde kesim alanı oluşturduk. Vatandaşlarımızı, sahte ve işinde ehil olmayan kasaplara karşı uyarıyorum'' dedi.

- Çorlu'da üst yapı çalışmaları

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Kumyol Caddesi'nde devam eden üst yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Üst yapı çalışmalarının 2. etabının devam ettiği Kumyol Caddesi'ndeki çalışmalarla ilgili sahadaki yetkililerden bilgi alan Baysan, Hanife Şefik Celep ilkokulu ile Çorlu Belediyesi Hizmet Binası arasındaki bölümde gerçekleştirilen asfalt serim işlemini de inceleyerek cadde esnafıyla bir süre sohbet etti.

Hanife Şefik Celep ilkokulu ile Çorlu Belediyesi Hizmet Binası arasındaki bölümde yapılan çalışmalarda Kumyol Caddesi ile bağlantılı sokaklarda toplamda 350 metre uzunluğundaki yola yaklaşık 500 ton asfalt serileceğini belirten Baysan, ''Çalışmalar ciddi bir program kapsamında devam ediyor. Kış ayları gelmeden bu çalışmaları bitirerek caddemizi hizmete açmayı planlıyoruz.'' dedi.

Kaynak: AA