Şampiyonlardan Başkan Tuna'ya Ziyaret

Türkiye Tekvando Şampiyonas’nda derece elde eden genç sporcular, başarılarını Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile paylaştı. Başkan Tuna, "Gençlerimizin spordaki bu başarısında büyük emeği olan ailelerini ve eğitmenlerini tebrik ediyorum. Bu azmin ve gayretin başarısıdır" dedi.

Şampiyonlardan Başkan Tuna'ya Ziyaret
Sincanlı sporcular önemli bir başarıya daha imza attı. Tekvando dalında Türkiye ve Avrupa’da düzenlenen şampiyonlardan dereceyle dönen genç sporcular Sincan’ın adını birinci sıraya yazdırdı. 2016 Minikler Türkiye Şampiyonası’nda ikinci, 2016 Open Avrupa Şampiyonası’nda ise 3. olan Ömer Furkan Körpe, bu defa adını şampiyonluğa yazdırdı. Antalya’da düzenlenen ve 70 ilden 2 bin 500 kişinin katıldığı 2017 Minikler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda 45 kilo birinci olan Körpe, Sincan’ı başarıyla temsil etti. Ayşe Konakçı ise yine aynı şampiyonada rakiplerini eleyerek üçüncülüğü elde etti.

Elde ettikleri başarılarla yüzleri güldüren sporcular, madalyalarını alır almaz Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı, eğitmenleri Sedat Önder ile birlikte ziyaret etti. Ziyarette minik sporcuların madalyalarını Başkan Tuna’ya hediye etmek istediklerini ifade eden Önder “Başkanımıza bizlere verdiği destekten ötürü kendisine teşekkür ediyorum. Başkan Tuna’nın her an desteğini yanımızda hissetmek bizi ve sporcularımızı oldukça mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

Kendisine verilmek istenen bu anlamlı ödül için gençlere teşekkür eden Başkan Tuna da, “Gençlerimizin başarıları bizim için gurur verici. Aynı başarıyı önümüzdeki yıllarda da bekliyoruz. Madalyalarınız yalnız sizlerin değil tüm Sincan halkınındır. Gençlerimizin spordaki bu başarısında büyük emeği olan ailelerini ve eğitmenlerini tebrik ediyorum. Bu azmin ve gayretin başarısıdır. Bizler de Sincan Belediyesi olarak genç sporcularımızı imkanlarımız ölçüsünde destekliyoruz. Şu an Gökçek Mahallemizde 2 bin 500 kişilik bir spor kompleksi yapılıyor. Şahintepesi’nde yükselecek spor kompleksi de projelerimiz arasında. Bunların tamamlanmasıyla beraber inşallah Sincan sporun parlayan yıldızı olacak” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA