Muş Kardeşlik Heyetinden Vali Sarıfakıoğulları'na Ziyaret

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülmekte olan ‘Kardeş şehirler projesi’ kapsamında Giresun’a gelen Muş heyeti, Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nı makamında ziyaret etti.

Muş Kardeşlik Heyetinden Vali Sarıfakıoğulları'na Ziyaret
Vali Sarıfakıoğulları’na yapılan ziyarete Proje Koordinatörü Ahmet Külekçi, Muş Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey, Muhtarlar Derneği Başkanı Turan Süne ve davetlilerden oluşan bir heyet katıldı.

Vali Harun Sarıfakıoğulları’nı makamında ziyaret eden heyet, kardeş şehirler projesi hakkında bir süre sohbet etti. Kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Sarıfakıoğulları, projenin kardeşliği pekiştirmek adına çok anlamlı bir çalışma olduğunu söyledi.

Buradaki sohbetin ardından valilik önünde Giresun ve Muş Halk Oyunları ekiplerince hazırlanan gösteri için bahçeye geçildi. Her iki kardeş kentin halk oyunları sergilendi ve yoğun ilginin gösterildiği gösteriler, vatandaşlar tarafından beğeni topladı. Muş ekibi tarafından oynanan halk oyununun son bölümünde Vali Harun Sarıfakıoğulları’na Türk Bayrağı hediye edildi. Gösteri sonrası bir konuşma yapan Vali Harun Sarıfakıoğulları, heyetin burada geçirecekleri günleri mutlulukla yad etmeleri temennisinde bulundu. Kardeşlik köprüsünün gelişmesine heyetin büyük katkı sunacağını belirten Vali Sarıfakıoğulları, “Bu projenin oluşmasında, gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sizleri burada mutlı etmek adına emek sarf eden arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah bizlerde Muş’ta sizlerle beraber olacağız. Buradan Muş’a ve Malazgirt’e selam olsun" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Muş heyeti kentin tarihi alanlarını gezdirilmek amacıyla tura çıkarıldı.
Kaynak: İHA