Mardin'de Yol Çalışmaları

Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, Karayolları Genel Müdürlüğü ile kent genelinde yürüttükleri yol çalışmalarıyla rekor kırarak '9 aylık dönemde önemli çalışmalara imza attık.' dedi.

İçişleri Bakanlığın tarafından Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi kent genelinde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Yaman, yol yapım noktasında kısa sürede beklenilenin üstünde rakamlara ulaştıklarını belirtti.

Yaman, Mardin'in her yönüyle güzel ve yaşanabilir olması amacıyla çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini aktararak, 'Marka bir kenti inşa edebilmek adına 9 aylık dönemde önemli çalışmalara imza attık. Bu konuda önem verdiğimiz çalışmaların başında ise yollar geliyordu. Kentimizin 4 bin 700 kilometrelik yol ağında sorunlu hiçbir yolun kalmaması ve kaliteli yollara kent genelinin kavuşması için tüm birimlerimizle fedakar bir şekilde çalıştık. Rakamlar karşımıza çıktığında ise ne kadar başarılı olduğumuzu gördük.' diye konuştu.

Belediye ve Karayolları Genel Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen çalışmalara değinen Yaman, sezonun başından itibaren iki kurumun birlikte çalıştığını kaydederek, 'Netice itibariyle beklenilen rakamların üstüne çıkılarak ilimizde hizmet atağına geçilmiştir. Vatandaşlarımız uzun yıllar beklediği yollara, yaptığımız çalışmalar ile kavuşmuştur.' dedi.

Kaynak: AA