Kilis'te 'Şartlı Nakit Transferi Ve Çocuk Koruma' Çalıştayı

Türk Kızılayı tarafından, okula gitmeyen Suriyeli çocukların eğitime kazandırılması amacıyla çalıştay düzenlendi.

Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi, 'Şartlı Nakit Transferi ve Çocuk Koruma' konulu çalıştay düzenledi.

Kent merkezinde bir otelde gerçekleştirilen çalıştayda, mültecilerin kayıt altına alınması, okula gitmeyen Suriyeli çocukların eğitme kazandırılması ve bu kapsamda yürütülen projeler hakkında bilgi verildi.

Türk Kızılayı Çocuk Koruma Programı Asistanı Gülgez Ağbaba Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geliştirdikleri projeler kapsamında, kentte yardım alan aileleri ziyaret ettiklerini söyledi.

Çalıştayın Suriyeli çocukların projeden faydalanması amacıyla düzenlendiğini anlatan Eroğlu, eğitimine devam edemeyen çocuklarla alakalı çeşitli çalışmalar yürütüldüğünü dile getirdi.

İnsani yardımların yanı sıra eğitimde de Suriyeli çocuklara destek verilmesi gerektiğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

'Bu proje, Suriyeli mülteci çocukların okullaşma oranının artırılması amacıyla Kilis özelinde işbirliği sağlanması için atılan ilk adımlardan biridir. Bu bağlamda Şartlı Nakit Transferi Çocuk Koruma Çalıştayını oldukça önemli buluyoruz. Bugün, Türk Kızılayı'nın Çocuk Koruma Programı çalışmaları kapsamında bundan sonraki adımlar için bir yol haritası oluşturuldu. Suriyeli öğrencilerin okullaşmayla alakalı yoğun karşılaştığı sorunlar değerlendirildi. Toplantı kapsamında en çok vurgulanan noktalardan biri okullaşma için mültecilerin kayıt altına alınması ve yeni okulların inşasıydı. Koordinasyon için bir sonraki değerlendirmede okula kayıt ve kimlik problemlerinin çözümü değerlendirilecek.'

Çalıştayda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, kentteki Geçici Eğitim Merkezi Okulu müdürleri, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sosyal Hizmet Merkezinden de katılımcılar yer aldı.
Kaynak: AA