Bu Şenlikte Kaybeden Kazananı Sırtında Taşıyor

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2 bin 400 rakımlı Kaçkar Koçdüzü Yaylası’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Geleneksel Kaçkar Koçdüzü Yayla Şenliği” yapıldı.

Bu Şenlikte Kaybeden Kazananı Sırtında Taşıyor
Mekader Derneği tarafından eski gelenekleri yaşatmak adına şenlik düzenlendi.

Eski kültürleri yaşatmak amaçlı gerçekleştirilen, halat çekme, uzun eşek, açık ateşte mısır, sandalye kapma, atma türküler, tulum yarışması, yerli sanatçılar tarafından verilen konserler, çeşitli oyunlar ile gece geç saatlere kadar devam eden geniş halkalı horon ile şenlik devam etti. Şenlik programında gerçekleştirilen çeşitli yarışmalara 75 yaş üstü yaşlıların yarışmacı olarak katılması şenliğe ayrı bir renk ve güzellik kattı. Şenlikte katılımcılara ücretsiz yayla ayranı ile etli pilav ve dernek tarafından kurulan stantta çay ücretsiz olarak dağıtıldı. Yarışmada kaybeden takım oyuncuları kazanan takım oyuncularını ceza olarak 100 metrelik mesafede sırtında taşıdı.

Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan, şenlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, yaylalardaki gelişigüzel yapılaşmalar için yayla sakinlerini uyardı. Daştan, “Doğaya bir verirseniz beş alırsınız bir alırsanız beş verirsiniz” dedi.

Samayile tepesinden şenlik sahası yönünde vatandaşların elleri üzerinde havadan indirilen dev Türk bayrağı büyük alkış alırken, o anda sahnede olan minik katılımcı tarafından okunan İstiklal Marşı şenliğe ayrı bir renk kattı.

Terör eylemlerine dikkat çeken Mekader Derneği Başkanı Halil Kosanoğlu, “Vatanıma göz dikerek, Mehmetçiğimize ateş ederek, günahsız masum sivil halka saldırarak, amacına varacağını sanan, gafillere, teröristlere ve nankör yandaşlarına sadece iki kelimelik mesajım var. Ya dost olun ya düşman, ne dostluğunuz belli ne düşmanlığınız” diyerek teröre tepki gösterdi.

Şenlik yapılan havai fişek gösterisi ve ödül törenlerinin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA