Bingöl'deki Yangın

Belediye Başkanı Barakazi, yangında hasar gören binada incelem yaptı.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, boş bir alanda bulunan tahtaların tutuşmasıyla çıkan yangında hasar gören binada incelemede bulundu.

Barakazi, İnönü Mahallesi'nde 4 kişinin dumandan etkilendiği yangının çıktığı alanda incelemede bulunarak, mahalle muhtarı Sait Baraç ve semt sakinlerinin sıkıntı ve taleplerini dinledi.

Burada gazetecilere açıklama yapan Barakazi, yangın dolayısıyla çevredeki bazı yapıların hasar gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Boş bir alanda istiflenen inşaat tahtalarının tutuşması sonucu yangın meydana geldi. Vatandaşlarımızın ihbarı üzerine itfaiye ekiplerimiz derhal olay yerine intikal ederek yangına müdahale etmeye başladı. İtfaiyemize, Genç Belediyesi, Ilıcalar Belediyesi, 49. Komando Tugay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve AFAD ekipleri de destek verdi. Sağlık çalışanlarımız da hazır bir şekilde bekledi, dumandan etkilenenleri anında hastanelere ulaştırdı.'

Olayın yaşandığı ilk andan itibaren alanda bulunarak çalışmaları koordine ettiklerini dile getiren Barakazi, alevlere yakın bir binanın güvenlik gerekçesiyle boşaltıldığını anımsattı.

Barakazi, yangın söndürme çalışmalarında emeği geçen tüm birim ve kurumlara teşekkür ederek, 'Bir binanın ön cephesinde hasar oluştu. Bugün burada incelemelerimizi yaparak, gerekli talimatları verdik. İlgili birimizden görevlilerimiz gelerek incelemelerini yapacak ve en kısa sürede binanın zayiatı giderilecek.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA