Bıçakçılardan 'Ucuz Bıçak' Uyarısı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala bıçakçı esnafı, Uzakdoğu ülkelerinden ithal ucuz bıçak kullanımının istenmeyen sonuçlar doğurabileceği uyarısında bulundu Bıçakçı Buçak: 'Vatandaşlara ucuz ve Uzakdoğu bıçaklarından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz çünkü kurbanlıklara acı çektirilmemeli'.

Kurban Bayramı öncesi, bıçakçı esnafı, kesim ve etin işlenmesinde kullanılacak bıçaklar konusunda uyarılarda bulunarak, özellikle Uzakdoğu ülkelerinden ithal edilen, ucuz bıçak kullanımından kaçınılmasını tavsiye etti.

Kırklareli'de bıçak üretimi ve bileyicilik yapan esnaf, Kurban Bayramı öncesinde, yoğun bir mesai harcıyor. Mesailerini gece saatlerinde de sürdüren bıçakçılar, bir yandan üretim yaparken, diğer yandan vatandaşların getirdiği eski bıçaklarını bileği taşında biliyor.

Bıçakçılardan İbrahim Buçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurban kesimi ile uğraşan kişilerin ucuz bıçaklar kullanarak, hayvanlara acı çektirmemesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin birçok bölgesinde kaliteli bıçaklar üretildiğini belirten Buçak, vatandaşların yerli üretim olan kaliteli bıçakları kullanması gerektiğini ifade etti.

Kurbanlıkların kesim sırasında istenmeyen sonuçlarla karşılaşılmaması için kaliteli ve keskin bıçakların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Buçak, vatandaşlara kaliteli bıçak üretmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını aktardı.

Kurban Bayramı öncesi mesailerinin ciddi anlamda arttığını dile getiren Buçak, şunları söyledi:

'Kurban Bayramına sayılı günler kalması nedeniyle işlerimizde bir artış oldu. Bu nedenle mesaimizi gece saatlerinde de sürdürüyoruz. Biz vatandaşlara ucuz ve Uzakdoğu bıçaklarından uzak durmalarını tavsiye ediyoruz çünkü kurbanlıklara acı çektirilmemeli.'

Bu tür kalitesiz bıçakların kesim sırasında kırılabileceğini ve kurbanlıklara zarar verebileceğine dikkat çeken Buçak, bu nedenle kesim yapacak kişilere özelikle kaliteli bıçak kullanmalarını önerdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA