Yemen Başbakanı'nın Bahreyn Ziyareti

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, ülkedeki savaşın sonlandırılması çalışmalarına karşılık vermeye hazır olduklarını belirtti.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Başbakan Bin Dağr, Bahreyn ziyareti çerçevesinde ülkedeki Yemenlilerle başkent Manama'da bir araya geldi.

Bin Dağr, buradaki konuşmasında, Yemen'de hükümet güçleri ile Husiler ve onlara destek veren eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara işaret ederek, 'Yemen devleti, Husi ve Salih milislerinin başlattığı çatışmaların sonlandırılması ve barış çalışmalarına karşılık vermeye hazır.' dedi.

Yemen hükümetinin barıştan yana olduğunu ifade eden Bin Dağr, isyancıların 'geri çekilme, silahları teslim etme ve başkent Sana'dan çıkma' şartlarını kabul etmesi gerektiğini vurguladı.

Bin Dağr, ayrıca ziyareti kapsamında Bahreynli mevkidaşı Halife bin Selman Al Halife ile dün gerçekleştirdiği görüşmede, Bahreyn'deki Yemenlilere ilişkin önemli meselelerin ele alındığını aktardı.

Manama'ya dün ulaşan Bin Dağr, Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife ve Başbakan Halife bin Selman Al Halife ile bir araya gelmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğünde aralarında Bahreyn'in de bulunduğu koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Kaynak: AA