Muş'ta İki Mahallenin Yol Sorunu Çözüme Kavuştu

Muş'un Serinova beldesinde mahalle statüsü kazanan iki köyün yolu, ilk kez asfaltla kaplandı.

Beldeye 7 kilometre uzaklıktaki Aydıngün ve 12 kilometre mesafedeki Bakırcılar köylerinin mahalleye dönüştürülmesinin ardından vatandaşların yıllarca yaşadığı yol sorunu, belde belediyesince yürütülen asfaltlama çalışmasıyla sona erdi.

Bakırcılar Mahallesi'ndeki asfaltlama çalışmasını inceleyen Serinova Belediye Başkanı Engin Atılgan, köylerin kurulduğu günden bu yana ilk kez yollarının asfaltla kavuştuğunu söyledi.

Yolların yapılmasından dolayı Bakırcılar ve Aydıngün'de bayram havası yaşandığını ifade eden Atılgan, şöyle konuştu:

'Ulaşımın olmadığı bir yerde hiçbir şey olmaz. Bu yollar köylerdeki vatandaşlarımıza ızdırap olmuştu. Özellikle kış aylarında vatandaşlarımız büyük sıkıntı yaşıyordu. Bu sorunu çözmek için belediyenin tüm imkanlarını kullandık. Bugün Bakırcılar Mahallesi'ndeki vatandaşlarımızla yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla iki bayramı bir arada yaşıyoruz.'

Atılgan, belde belediyesi olarak imkanlarının kısıtlı olduğunu ama borçlanarak da olsa hizmet ihtiyacını karşıladıklarını ifade ederek, yol yapımının yaklaşık bir milyon 450 bin liraya mal olduğunu kaydetti.

Bakırcılar Mahallesi Muhtarı Maksut Şakar ise 1992 yılında Serinova beldesine bağlandıktan sonra 25 yıl herhangi bir hizmet alamadıklarını, ancak Engin Atılgan'ın belediye başkanı seçilmesinin ardından mahallelerine hizmet gelmeye başladığını belirterek, şunları söyledi:

'Köyümüz kurulduğu günden beri yolumuz yaklaşık 150 yıldır ilk kez asfalta kavuştu. Hastamız olduğunda ambulans gelemiyordu. Araba gelmiyordu. Bu nedenle kadınlarımız yollarda doğuruyordu. Taziyelerimizi Muş'ta kabul ediyorduk. Yolu sıkıntılı olduğundan kimse buraya gelmek istemiyordu. Bugün köyümüze kadar yolumuz asfaltlandı. Yaklaşan Kurban Bayramı ve yolumuzun yapılmasından dolayı iki bayramı bir arada yaşıyoruz. Tüm belediye ekibine teşekkür ederiz.'

Kaynak: AA