Muratpaşa'da Tekstil Geri Dönüşüm Projesi

Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ‘Tekstil Geri Dönüşüm Projesi’ ile giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünleri Muratpaşa’nın çeşitli noktalarına yerleştirdiği kumbaralarla toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, yeni giysilerin de bulunduğu Sosyal Yardım Merkezi’ni denetledi.

Muratpaşa'da Tekstil Geri Dönüşüm Projesi
Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ‘Tekstil Geri Dönüşüm Projesi’ ile giysi, ayakkabı gibi tekstil ürünleri Muratpaşa’nın çeşitli noktalarına yerleştirdiği kumbaralarla toplayıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kullanılamayacak durumda olanlar geri dönüşüm ağına katılırken, iyi durumda olanlar temizlenip ütülenerek konfeksiyon mağazası gibi hizmet veren Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi’nde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunuluyor. Kullanılamayacak durumda olduğu için geri dönüşüm ağına dahil edilen tekstil ürünlerinin karşılığı kadar yeni ürün de mağazadaki raflarda yerini alıp, ihtiyaç sahibi vatandaşları bekliyor.

7 merkez ve 1 araç

İhtiyaç sahibi vatandaşlar, Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım Merkezi’nin dışında, Soğuksu Yaşlı Evi, Meltem Halk Çamaşırhanesi, Çallı’da bulunan evde Bakım Merkezi, Cumhuriyet Mahallesi Kapalı Pazar içindeki Aşevi, Kızıltoprak Mahallesi 920 Sokak’taki Yardım Merkezi ile Zeytinköy ve Ermenek Eğitim-Bilgi Merkezleri’nden de diledikleri kıyafeti alabiliyor. Muratpaşa Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ayrıca, bir araçla; ihtiyaç sahibi olup da yardım merkezlerine gelemeyen vatandaşların mahallelerine giysileri götürüyor.

Başkan Uysal’dan çağrı

Meydankavağı Mahallesi Değirmenönü Caddesi’ndeki Sosyal Yardım Merkezi’nde incelemelerde bulunan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara, seçtikleri giysileri veren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Kullanılabilir durumda olanları, ihtiyacı olan komşularımıza veriyoruz. Onun dışında kalanları da geri dönüşüm ağına katarak ülke ekonomisine kazandırıyoruz. 7 noktada dağıtım merkezimiz bulunmakta. Bunlar, bütün Muratpaşamız’a, bütün ihtiyacı olan insanlarımıza hizmet ediyor. Komşularım, bayram öncesi buradan, kıyafet alabilirler. Gerçekten ihtiyaç sahibi olan komşularım, mağazalarımızdan kıyafet alıp, gönül rahatlığı ile de giyebilirler” dedi.

Kaynak: İHA