Kırşehir'in Bağlantı Yolları Tamamlanıyor

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir ile bağlantılı olan şehirler arası karayollarında kavşak, yol genişletme, menfeze çalışmaları yapılacağını bildirdi.

Arslan, yaptığı yazılı açıklamada, Kaman Savcılı-Toklumen-Kırşehir yol güzergahında Karayolları Genel Müdürlüğü ile protokol imzalandığını, eylül ayı itibarıyla da inşaat çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Karayollarına yer teslimlerinin yapıldığını dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

'Kaman-Savcılı-Toklumen-Kırşehir yol güzergahının sözleşme ve protokolleri geçen ay imzalandı. Yer teslimleri de kısa süre önce yapıldı. Yapımında arazi sorunu bulunmayan Kaman-Savcılı güzergahından başlanılan bu yolumuz, 70,4 kilometre uzunluğa, 12 metre platform genişliğine, 156 menfeze, 7 tarımsal amaçlı alt geçide, ve 10 kavşağa sahip olacak. Sarıyahşi-Kırşehir güzergahında da çalışmalarımız var. İş bitirme süresi ortalama 700 gün şeklinde belirlenirken, projenin iş bitiş tarihi ise 18 Haziran 2019 olarak planlandı.'

Arslan, Kırşehir çevre yolunun Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulunun onayına sunulduğunu, kısa sürede sonuç alınarak çalışmalara başlanmasını beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA