Kadın Çiftçiler Yarışacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması'nın ikincisi 23 Ağustos Çarşamba günü Korkuteli ilçesinde başlayacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kadın çiftçilerin bir araya gelerek sosyalleşmelerinin yanında bilgi birikimine katkı sağlamak, aynı zamanda günlük iş tempolarından farklı bir ortamda sosyal bir aktivitede buluşturmak amacıyla düzenlenen, 2. Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Kültür Yarışması, bu yıl ikinci kez düzenlenecek.

Antalya'ya bağlı 18 ilçede yapılacak yarışmalar ve il finaliyle sonuçlanacak yarışma, 23 Ağustos'ta Korkuteli ilçesinde başlayacak.

Kadın çiftçilerin, tarım, hayvancılık ve gıda konularındaki bilgilerini ölçecek 15 sorunun yöneltileceği yarışmada, ilçe yarışmasında dereceye girenlere sırasıyla bin 750, bin ve 600 lira para ödülü verilecek. Yarışmanın il finalinde birinci olan kadın çiftçi ise 15 bin lira para ödülünün sahibi olacak.

Kaynak: AA