iPhone 7'nin şifresini 500 dolarlık cihazla kırdılar

500 dolarlık cihazla iOS 10.3.3 ve iOS 11 yüklü iPhone 7'nin şifresi kırılabiliyor. EverythingApplePro adlı YouTube kanalı, bu cihazla iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın ekran kilit şifresini kırmayı başardı.

iPhone 7'nin şifresini 500 dolarlık cihazla kırdılar
EverythingApplePro kullanıcılarının YouTube’da dün yayınladıkları bir video, kısa şifre kullanılan bir iPhone 7 cihazını açan 500$’lık küçük bir kutuyu gösteriyor. Kutu tüm iPhone 7 ve 7 Plus modelleriyle birlikte bazı iPhone 6 ve 6S modellerinde, kısıtlı durumlarda çalışıyor.

Normalde iPhone, birkaç denemeden sonra cihazı otomatik olarak tekrarlı denemelere karşı kilitler. Fakat iOS 10’daki bir açık, telefon sahibi şifresini birkaç dakika içerisinde değiştirmişse, sonsuz sayıda deneme yapılmasını sağlıyor. İşte bu kutucuk da bu zaman dilimi içerisinde işe yarıyor. Bunun dışında işe yaramıyor.

Kutu özellikle şu durumlarda çalışıyor:


Bir iPhone 7 veya iPhone 7 Plus (veya bazı iPhone 6 / 6s modelleri)
Son zamanlarda şifresini değiştirdi
Şifre değiştirildikten sonra 10 dakikadan fazla kullanılmamıştır.
4 basamaklı bir şifre var
Birinizin telefonunuza girmek istediğini ve elinde de bu kutudan olduğunu varsayalım. Parolanız 6 basamaklıysa (varsayılan değer) ve parolanızı birkaç dakika içinde değiştirdiyseniz, parolanızı kırmak 374 gün sürebilir. 4 haneli bir şifreyi kırmak 3 günün üzerinde zaman alabiliyor. 6 haneli olsaydı ve yakın zamanda değişmemiş olsaydınız, 19 yıl sürebilir. 4 haneli ise 70 gün.

Bunların tümü iOS 11'de daha uzun sürecek. iOS 11’de parmak izi okuyucusuna dokunmak zorunda bırakıldığınız anlarda devreye sokabileceğiniz ‘Parmak izi okuyucusu şifresi’ uygulaması da olacak.

Bir Apple yetkilisi tarafından TechCrunch'a yapılan açıklamaya göre iOS 11 beta 4 ile bu güvenlik açığı kapatıldı. Eylül ayında yayınlanacak iOS 11'de şifre kırıcının çalışmadığı belirtildi.