Hollandalı Gazeteciler Antalya'da

Antalya Valisi Karaloğlu: 'Türkiye ve Hollanda diplomatik ilişkilerinin 500'üncü yılını kutlamış ve birbirini iyi tanıyan iki toplum. Bu durumun geçici olduğunu ve rakamların tekrar yukarı çıkacağına inanıyoruz'

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2014'ten sonra dünyada ve bölgede yaşanan bazı talihsiz olayların turizmi olumsuz etkilediğini belirterek, 'Türkiye ve Hollanda diplomatik ilişkilerinin 500'üncü yılını kutlamış ve birbirini iyi tanıyan iki toplum. Bu durumun geçici olduğunu ve rakamların tekrar yukarı çıkacağına inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Antalya Tanıtım Projesi kapsamında Hollanda'dan gelen gazeteciler, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi, ardından Vali Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Hollandalı gazetecilere Türkiye ve Antalya turizmi hakkında bilgi veren Karaloğlu, Antalya'nın, Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olduğunu belirtti.

Türkiye'nin güney batısında yer alan Antalya'nın, yaklaşık 650 kilometre uzunluğundaki sahili ve bu sahillerde 211 mavi bayraklı plaj ve marinaya sahip olduğunu dile getiren Karaloğlu, sahil boyunda Kültür ve Turizm Bakanlığından belgeli yaklaşık 650 bin yatak kapasiteli konaklama tesisi bulunduğunu kaydetti.

Karaloğlu, deniz ve sahil turizmiyle öne çıksa da Antalya'nın çok önemli alternatif turizm imkanlarına da sahip olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

'Antalya sahip olduğu spor tesisleri ile kış aylarında birçok futbol kulübüne ve binlerce futbolcu ve sporcuya kamp yapma imkanı sunuyor. Kongre ve fuar turizmi konusunda da iddialı olan Antalya'da birçok fuar ve kongre merkezi hizmet veriyor. EXPO 2016 alanında bulunan 5 bin 500 koltuğa sahip Avrupa'nın en büyük kongre merkezi de Antalya kongre ve fuar turizmine hizmet etmektedir. Ayrıca organ nakli ve kanser tedavisinde iddialı olan Antalya, sağlık turizmi açısından bölgesinin çok önemli bir sağlık merkezi. Çok sayıda kaliteli hastanemiz var. Sağlık turizminde de iddialı bir noktaya gelmeye çalışıyoruz.'

Antalya'nın binlerce yıldır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir bölge olduğuna işaret eden Karaloğlu, kentte 400'ün üzerinde antik kent bulunduğuna dikkati çekti.

Karaloğlu, Türkiye-Hollanda ve Antalya-Hollanda turizm ilişkilerine de değinerek, şu bilgileri verdi:

'Hollanda'dan Türkiye'ye en çok turistin geldiği yıl 2014 olmuş ve o yıl gelen ziyaretçi sayısı 1 milyon 300 bini geçmiş. Gelenlerin yüzde 40'ı ise Antalya'yı tercih etmiş. 2014'ten sonra dünyada ve bu coğrafyada yaşanan talihsiz olaylar turizm ile ilgili bu rakamları oldukça etkiledi. Türkiye ve Hollanda diplomatik ilişkilerinin 500'üncü yılını kutlamış ve birbirini iyi tanıyan iki toplum. Bu durumun geçici olduğunu ve rakamların tekrar yukarı çıkacağına inanıyoruz.'
Kaynak: AA