Girişimci Çiftçi Fındığa Alternatif Önerdi

Ordu’da girişimci çiftçi Ali Bulut, fındığa alternatif üretim olarak başladığı istiridye mantarı yetiştiriciliğini Vali Seddar Yavuz'a tanıttı.

Kabadüz ilçesinde yaşayan Ali Bulut, eşi Melek Bulut ile fındığa alternatif ürün olarak 6 yıl önce başlattıkları çilek yetiştiriciliğini, kış aylarında istiridye mantarı yetiştiriciliğiyle zenginleştirdi.

Girişimci çiftçi Bulut, Ordu Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret ederek, istiridye mantarı üretimine ilişkin bilgi verdi.

Kabadüz ilçesine bağlı Yokuşdibi Mahallesi'nde 27 dönümlük alanda 6 yıldır çilek üretimi yaptığını, çilek üretimin yanında istiridye mantarı yetiştirmeye başladığını belirten Bulut, şunları söyledi:

'Ordu’da fındığa bağlı bir tarım anlayışı var. Biz bu anlayışı biraz değiştirmek için 6 yıl önce çilek yetiştirmeye başladık. Aroması çok yüksek olan çilek yetiştirdik. Çok iyi sonuç aldık. Değişik ürün arayışı içine girdik. Yaptığımız araştırmada istiridye mantarının bölgemizin iklimine çok uygun olduğunu gördük. Ayrıca istiridye mantarının kimyasal maddeyi kabul etmemesi ve tamamen doğal ortamda yetişmesi, protein açısından kırmızı ve beyaz ete eşit olması, bizi istiridye mantarı üretimine yöneltti. 6-7 aydan bu yana 100 metrekarelik bir serada üretim yapmaktayız. Günlük 30-40 kilogram üretim elde etmekteyiz.'

Vali Yavuz da istiridye mantarı üretimi yapan Ali Bulut’u çabasından dolayı tebrik ederek, alternatif ürün yetiştiricilerinin desteklenmesi, istiridye mantarının tanıtımının ve pazarlamasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA