FETÖ/PDY Şüphelisi Hakkında 15 Yıl Hapis İstemi

Adana’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında örgütün gizli iletişim programı ByLock’u kullandığı tespit edilen şüpheli hakkında 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruştarma Bürosu’nca ByLock programını kullananlar hakkında sürdürülen soruşturmalardan bazıları tamamlandı.

Cumhuriyet Savcısı, ByLock kullandığı tespit edilen ve adli kontrolle serbest bırakılan Nalan A. (44) hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, mesaj içeriklerinde bazı kullanıcıların sanığa 'Nalan abla' şeklinde hitap ettikleri, sanığın bu programa 252 kez giriş yaptığı, 503 kez mesaj alıp 419 kez de mesaj gönderdiğine dikkati çekildi.

Örgüte bağlı bir yurtta yönetim memuru olarak çalışan sanığın, örgütün bankasında hesap hareketlerinin bulunduğu, kızının da örgütün dershanesinde eğitim aldığı, örgüt yayın organı olan gazeteye abone olduğu da belirtildi.

Kaynak: AA