Eski Gazeteci Kupa Terapisi Yapıyor

Tokat’ta kupa terapisi yapan eski gazeteci Halit Arslan, 5 bin yıllık geçmişe sahip olan hacamatla tedavi yöntemi adeta bir şifa niteliği taşıdığını söyledi.

Eski Gazeteci Kupa Terapisi Yapıyor
İstanbul’da 2013 yılında kupa terapisi yapmaya başlayan Halit Arslan, yaz tatili için geldiği memleketi Tokat’ın Reşadiye ilçesinde kupa terapisi yapıyor. Baş ağrısı nedeni ile hacamat yaptırdığını ve o günden sonra kupa terapisi yapmaya karar verdiğini belirten Arslan, “Hafta 4-5 gün başım ağrıyordu, ilaç kullanıyordum. Hacamat yaptırdım ve faydasını gördüm. Sonra bunu yapmaya karar verdim. Gazeteden ayrıldıktan sonra esnaflık yapıyordum. Küçük bir işletmem vardı. İstanbul’da bazı gazetelerin temsilciliğini yapıyordum. Bu işi uzmanlarından öğrendim, Türkiye’de Hacamatçılar Federasyonu var oradan da sertifika aldım. İslamiyet tarihince yaygın olarak kullanılan ve 5 bin yıllık geçmişe sahip olan hacamatla tedavi yöntemi adeta bir şifa niteliği taşıyor" dedi.

Hacamatın vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasını sağlayarak fiziksel ve ruhsal birçok rahatsızlığı tedavi ederek kanın daha fazla oksijen almasına yardımcı olduğunu ifade eden Arslan, Hacamatın faydasını görenlerin tavsiyesi üzerine bu tedaviyi yaptırmak isteyenlerin arttığını ifade ederek,"Başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere, tansiyon baş, bel, sırt, kol, bacak ağrısı olanlar migren gibi rahatsızlıkları olanlar hacamat yaptırıyor. Ayrıca uyku bozuklukları, depresyon gibi rahatsızlıkları olanlarda bu tedaviyi yaptırıyor. Reşadiye’de oldukça yoğun bir rağbet var" diye konuştu.

İlk defa hacamat yaptıracakların acı olabileceği endişesi yaşadığını ifade eden Arslan,"Hacamata ilgi her geçen gün artıyor. Düzenli bir kupa terapisi yaptıklarında vücudumuza aldığımız ağır metaller, GDO’lu ürünleri hacamatla alıyoruz. Ondan dolayı da vücut rahatlıyor" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA