Edirneli Pehlivanlar Koca Yusuf Yağlı Güreşleri'ne Katıldı

Edirne Belediyesi pehlivanı Tansel Umut, Bulgaristanlı rakibini yenerek başpehlivan oldu.

Edirne Belediyesi pehlivanları, Bulgaristan'ın Şumnu şehrine bağlı cihan pehlivanı Koca Yusuf'un doğduğu Karalar köyünde düzenlenen 5. Koca Yusuf Yağlı Güreşleri'ne katıldı.

Edirne Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Edirne Belediyesinin güreşlere destek verdiği belirtildi.

Belediyenin güreşlere 10 pehlivanla katıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'14 boyda düzenlenen güreşlere Türkiye ve Bulgaristan’dan 148 güreşçi katıldı. Güreşlerde, Edirne Belediyesi pehlivanı Tansel Umut, Bulgaristanlı rakibini yenerek başpehlivan oldu. Aynı kategoride Serkan Üğdüler de üçüncülük elde etti. Büyük orta kategorisinde ilk üç derece, Edirne Belediyesi pehlivanlarının oldu. Bu kategoride Serkan Makas birinci, Ali Rıza Özkayalar ikinci ve Yiğit Gider üçüncü oldu. Küçük orta kategorisinde de Ufuk Yanık birinci olurken, Atahan Özcan üçüncülük kürsüsüne çıktı.'

Güreşlerde Edirne Belediyesi Kırkpınar davul-zurna ekibinin de görev yaptığı, ekibin güreş havalarının yanında, seyircilerden gelen talep üzerine Beyazıt Sansı’nın bestelediği, Kırkpınar Marşı'nı da çaldığı kaydedildi.

Güreşlere, Türkiye'nin Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, Hitrino Belediye Başkanı Nurettin İsmail, Koca Yusuf Güreşleri Ağası Behzat Yahya, belediyeyi temsilen Kırkpınar Güreşleri Koordinatörü ve Teftiş Kurulu Müdürü İbrahim Doğan ile Edirne Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekili Selim Bilginkaya ile güreş severlerin katıldığı kaydedildi.
Kaynak: AA