Çubuk'ta Şehit Aileleri Ve Gaziler Kutsal Topraklara Uğurlandı

Çubuk ilçesinde Terör Mağdurları Derneği tarafından kutsal topraklara hac farizasını yerine getirmek için gidecek şehit aileleri ve gaziler için uğurlama programı düzenlendi.

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Derneği Başkanı Zeki Avan, uğurlama programında düzenlediği konuşmada, bölücü terör örgütü PKK ile girdiği silahlı çatışmalarda 1993 yılında Ağrı Tendürek Dağı'nda şehit olan Ali Gergin’in annesi Satı Gergin ile 1989 tarihinde Mardin ili Nusaybin'de yaralanan gazi Hasan Yalama'nın dini görevini yerine getirmek için son kafileyle kutsal topraklara gideceğini söyledi.

Dernek olarak her zaman şehit aileleri ile gazilerin yanlarında olduklarını söyleyen Avan, şunları söyledi:

'Tüm şehitlerimizin yakınlarına düğün, nişan, sünnet, hastalık, cenaze, çocuk görmesi, ev görmesi, askere uğurlaması, hac yolculuğuna uğurlaması, özel ve önemli gün ve haftalarda, ramazanlarda, milli ve dini bayramlarda ziyaretlerde bulunuyoruz. Bu vesile ile onların yalnız olmadıklarını, her zaman yanlarında olduğumuzu, unutmadığımızı ve unutmayacağımızı hissettirmiş oluyoruz. Derneğimiz kurulduğundan bu güne kadar şehit ailelerimizin ve gazilerimizin tüm mutlu ve kederli günlerinde yanlarında olduk. Onlarla birlikte üzülüp, onlarla birlikte sevindik. Bundan sonra da imkanlarımız dahilinde yanlarında olmaya devam edeceğiz.'

Avan, son yıllarda devletin şehit ve gazilere her yönden sahip çıktığını ve onurlandırdığını hatırlatarak, 'Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Devletimiz büyüklüğünü her alanda gösteriyor. Cenab-ı Allah, yapacakları hac ibadetlerini şimdiden kabul etsin. İnşallah sağlıklı bir şekilde gidip gelirler.' diye konuştu.

Uğurlama programından duyduğu memnuniyeti dile getiren şehit annesi Satı Gergin ise, 'Mübarek topraklarda, ülkemizin birliği ve milletimizin huzuru için çokça dua edeceğiz. Cenab-ı Allah ülkemizi her türlü kaza ve belalardan korusun. Vatan hainlerine ve düşmanlarımıza fırsat vermesin. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Başka kimseye de evlat acısı da vermesin.' şeklinde konuştu.

Avan, kutsal topraklara giden hacı adaylarına Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti.

Kaynak: AA