Bitlis'ten Kısa Kısa

Bitlis'te 'Sokak Sağlıklaştırma' Projesi kapsamındaki çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Bitlis Belediyesi, kentin tarihi güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, Kazımdirik ve Arifbey caddelerindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

Proje kapsamında, Kazimdirik ve Arifbey caddelerindeki iş yerlerine kentin tarihi yapısına uygun estetik kazandırılarak, bu değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve turizme katkı sağlanması hedefleniyor.

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Bitlis'e daha fazla hizmet getirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Ustaoğlu, turizme gerekli önemi verdiklerini belirterek, 'Proje kapsamında sokak sağlıklaştırma çalışması yürütüyoruz. Büyük bir potansiyeli içinde barındıran Bitlis'imiz yapılacak çalışmalarla ciddi bir yere gelecek. İnşallah kısa bir sürede bitireceğimiz çalışmalarla sokağımız ihtişamlı kadim kent görünümüne kavuşacak.' ifadelerini kullandı.

- Ustaoğlu, sıcak asfalt çalışmalarını i̇nceledi̇

Bitlis Valisi ve Belediye Başkan Vekili İsmail Ustaoğlu, Saray Mahallesi'nde sıcak asfalt çalışmalarını inceledi.

Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, şehrin en ücra köşesine kadar hizmeti ulaştıracaklarını belirterek, kent genelinde çok yoğun çalışma yürütüldüğünü kaydetti.

Ekiplerin mesai gözetmeden çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan Ustaoğlu, şunları ifade etti:

'Ekiplerimiz belirlenen program dahilinde mahallelerde asfalt ve kaldırım çalışması yapıyor. Şu anda Saray Mahallemizde sıcak asfalt çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Mahalle sakinlerimizle istişare ediyoruz. Daha güzel ve yaşanabilir bir Bitlis için vatandaşlarımızla görüş alışverişinde bulunarak hizmet üretiyoruz. Şehrimizi cazibe merkezi haline getirecek projelerle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Bayram sonrası Allah'ın izniyle yoğun bir asfaltlama çalışması gerçekleştireceğiz.'

İncelemenin ardından Ustaoğlu, kendisini davet eden mahalle sakinlerinin evine giderek çay içti.

Mahalle sakinleri ise yapılan hizmetten dolayı Ustaoğlu'na teşekkür ederek, çalışmalarında başarı dileğinde bulundu.

Kaynak: AA