Akseki İki Festivale Birden Ev Sahipliği Yaptı

Antalya'nın Akseki ilçesi hafta sonu Murtiçi Üzüm Festivali ve Geleneksel Köy Günü etkinliklerene ev sahipliği yaptı.

Taşlıca Mahallesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Murtiçi Üzüm Festivali'nde, Türk halk müziği sanatçısı Ümmü Erbil ile yöresel sanatçılar sahne aldı.

Akseki Kaymakamı Muhammed Emin Nasır, ''Akseki dışında yaşayan vatandaşlarımızın birkaç günde olsa bir birleri ile hasret gidermeleri için yapılan bu şenliklerin düzenlenmesi bizleri de mutlu etmektedir.'' dedi.

Taşlıca Mahalle Muhtarı Ali Buzkan ise Murtiçi yerleşim yerinde bağcılığın oldukça geliştiğini belirterek, ''Mahalle halkının dışında yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirip doğup büyüdükleri yerleri unutmamaları ve meşhur olan üzümlerinin tanıtımı amacıyla bu festivali gerçekleştiriyoruz.'' diye konuştu.

Festivalde Murtiçi yerleşim yerindeki üzüm yetiştiricileri tarafından Taşlıca Mahallesi Muhtarlığına verilen 50 kilogram üzüm, açık arttırmaya çıkarıldı. Üzümler, özel bir firma tarafından 6 bin liraya satın alındı.

- Sinanhoca'da köy günü

Sinanhoca Mahallesi'nde de 18. Geleneksel Köy Günü'nde etkinlikleri düzenlendi.

Sinanhoca Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Yüksel, yaptığı açıklamada, her yıl düzenlenen etkinliklerle yaklaşık bin 500 hemşehrilerini doğup büyüdükleri yere çektiklerini ifade etti.

Kaynak: AA