Aksaray'da Tarla Günü Programı

Nüfusunun yüzde 80’i tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayan Aksaray’ın Sariyahşi ilçesinde 1’inci Tarla Günü programı düzenlendi.

Aksaray'da Tarla Günü Programı
Şarıyahşi ilçesinde ilk olarak gerçekleştirilen programda bölgede üretilen tarım ürünleri sergilendi. Sergide domatesinden biberine, karpuzundan kavununa yeni mahsul ürünler yer aldı.

Gerçekleştirilen programda bir konuşma yapan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, çiftçi temsilcisi olarak çok mutlu olduklarını belirterek, “Eli nasırlı insanlara destek verilirse her yerde böyle kaliteli ürünler üretilir. Gerçekten ürünlerimiz çok kaliteli. Biz, üreticilere olan desteğin esirgenmemesi ve daha ciddi şekilde destek verilmesini istiyoruz. İstiyoruz ki çiftçilerimiz gelişsin, ürün deseni değişsin. Böylelikle hem ülke ekonomisine hem de il ekonomimize ciddi katkı sağlar” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun ise “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak ülkemizin tarımına ve hayvancılığına elimizden geldiği kadarıyla hizmet verme aşkıyla çalışıyoruz. Aksaray ilimizin Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı yapmıştık. O strateji planımızda da Sarıyahşi için gerek hayvancılık, gerek su ürünleri ve gerekse sebzecilik konusunda bir dizi projelerimiz ve faaliyetlerimiz vardı. Sayın belediye başkanımız bize fide desteği verin dedi.

Sebzeciliği geliştirmek istiyoruz, çiftçilerimiz buna istekli dedi.

Sayın valimiz de talimat verdiler ve buraya özel idareden ayrılan 50 bin TL ile fidelerimizi çiftçilerimize dağıttık. Bugün görüyorsunuz işte, kavun, karpuz, domates ve biber çeşitleri, bizim verdiğimiz fidelerden elde edildi” diye konuştu.

Sarışahşi İlçe Kaymakamı Yıldız Büyüker ise “İlk defa ilçemizde böyle bir etkinlik kapsamında bir araya geliyoruz. İç Anadolu’nun maalesef hani arpadan, buğdaydan kuru bakliyattan öte çok fazla ilerleyen bir tarım politikası hiç olmadı. Ama bu sene biz Sarıyahşi ilk adımı attık. Belirli bir kapsamda fidelerimizi sunduk. Ürünlerimizi de zaten burada görüyorsunuz. Domatesinden biberine, kavunundan karpuzuna. İlk adımı attık ve çiftçilerimizde sağ olsunlar büyük emek verdiler. Bunu diğer çiftçilerimize de gösteriyorlar. İnşallah söylenildiği gibi daha büyük alanlarda sulamanın da geçeceği bir proje kapsamında büyük katkılar sağlayan bu sebzecilik projelerimiz inşallah gelişir” dedi.

Programa, Sarıyahşi İlçe Kaymakamı Yıldız Büyüker, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, Sarıyahşi İlçe Belediye Başkanı Fatih Ünsal, çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri çiftçiler ile birlikte tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA