Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi ile Girne Belediyesi arasında 'kardeş şehir' protokolü imzalandı.

Yalova ve KKTC'nin Girne Belediyesi arasından 'kardeş şehir' protokolü imza töreni Yürüyen Köşk’te yapıldı.

Törende, iki şehir arasında sosyal ve kültürel ilişkileri artıracak protokol, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü tarafından imzalandı.

Salman, törende yaptığı konuşmada, Yalova Belediyesi olarak Girne şehrini ziyaret ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

'O ziyarette Başkan Nidai Bey bizlere çok yakın bir ilgi ve misafirperverlik örneği göstermişti. Biz de iki şehir arasında bir kardeşlik protokolü imzalayalım ve Girne ile Yalova arasında bir bağ kurulsun istedik. Başkan Nidai Göngördü de bu teklifimize sıcak baktı. Almış olduğumuz kararı kısa sürede tamamlamanın gururunu yaşıyoruz.'

Nidai Güngördü de yapmış oldukları kardeş şehir protokolü ile Girne ve Yalova arasında bir köprü kurulduğunu kaydetti.

-Bisiklet takımı Fransa'ya gidiyor

Yalova Belediyespor bisiklet takımı, 27 Ağustos'ta Fransa'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na katılacak.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, milli takım kadrosunda ülkeyi ve kenti temsil edecek bisikletçileri şampiyonaya katılmak üzere Yürüyen Köşk'ten uğurladı.

Fransa'nın Albi kentindeki yarışa katılacak milli bisikletçiler Bahadır Düner, Zafer Yalın ve Adem Koçay'ı uğurlayan Salman, 'Amatör şubelerde birçok sporcumuz milli takım kadrolarına dahil olarak bizleri gururlandırıyorlar. Yalova, bisiklet branşında da önemli bir yere sahip. Sporcularımızı göstermiş oldukları başarılardan dolayı tebrik ediyorum ve inanıyorum ki Dünya Şampiyonası’nda da aynı başarıyı göstererek bizlerin göğsünü kabartacaklar.' değerlendirmesinde bulundu.

- Kuruyemiş kabukları için kese kağıdı dağıtıldı

Yalova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnafa ve vatandaşlara kuruyemiş kabuklarının yere atılmamasını sağlamak için kese kağıdı dağıttı.

Zabıta ekipleri, kuruyemiş kabuklarının yerlere atılmasının önüne geçmek için hazırlatılan ve üzerinde çevre bilincinin örneği Yürüyen Köşk'ün logosu bulunan kese kağıtlarını, müşterilerine vermeleri için kuruyemiş dükkanlarına bıraktı.

Zabıta ekipleri vatandaşlara da bu kese kağıtlarından dağıttı.

Belediye Başkanı Vefa Salman, konuya ilişkin açıklamasında, yapılan uygulamanın örnek teşkil eden bir çalışma olduğunu belirtti.

Kese kağıtlarını öncelikle kuruyemiş satan esnaflara dağıttıklarını ifade eden Salman, şunları kaydetti:

'Zabıta ekiplerimiz park ve bahçelerde denetim sağlarken burada kuruyemiş yiyen vatandaşlarımızı kuruyemiş kabuklarını yere atmamaları yönünde uyararak kese kağıtlarını takdim ediyorlar. Müşterilerine kuruyemiş verirken yanında belediyemiz tarafından hazırlanan kese kağıtlarını vererek kuruyemiş kabuklarının bu kağıtlara konulması yönünde uyarılarda bulunuyorlar. Birinci önceliğimiz kentimizin temizliği, bu konuda yapılması gerekenleri uygulamaya devam edeceğiz.'

Kaynak: AA