Nüfus Müdürlükleri Şehit Aileleri Ve Gaziler İçin Mesai Yaptı

Afyonkarahisar'daki nüfus müdürlükleri, yeni tip çipli kimlik kartı başvurusu için hafta sonu şehit aileleri ve gaziler için özel mesai yaptı.

İl Nüfus Müdürü İlhan Eser, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2 Ocak 2017 tarihinden itibaren kentte yeni kimlik kartlarının verilmeye başladığını söyledi.

Kimlik kartı başvurusu için hafta içi müdürlüklerde çok büyük yoğunluk yaşandığını belirten Eser, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Afyonkarahisar Şubesinin talebi doğrultusunda bu hafta sonu şehit aileleri ve gaziler için özel mesai yaparak onların başvurularını aldıklarını kaydetti.

Eser, 'Amacımız şehit anne, babaları ve yakınlarının, yine gazilerimizin işlerini kolaylaştırmak istiyoruz. Bugün kurum olarak şehit ve gazi ailelerimizin yeni kimlik kartları müracaatlarını alıyoruz. Bu vatan için canını seve seve veren şehitlerimizin yakınlarına karınca kararınca elimizden geleni yapıyoruz.' diye konuştu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı da ülke genelinde yeni kimlik kartları değiştirilmeye başlandığını ve nüfus müdürlüklerinde de yoğunluklar yaşandığını ifade etti.

Afyonkarahisar İl Nüfus Müdürlüğünün yaptığı bu çalışmayla şehit aileleri ve gazilere yok büyük yakınlık gösterdiğini aktaran Kumartaşlı, şunları söyledi:

'Afyonkarahisar'da şehit ve gazi yakınlarımıza yönelik bu tür bir faaliyetin olması çok önemli. Şehit ve gazi ailelerimizin kendilerine önem verildiğini görüyor. Şehrimizdeki bütün nüfus müdürlükleri bugün sadece şehit ve gazi yakını ailelerimize hizmet vermektedir. Biz de Afyonkarahisar ve ilçelerindeki bütün dernek üyelerimizi önceden bilgilendirdik. Sabah saatlerinden beri üyelerimiz yeni kimlik kartı müracaatlarını yoğun bir şekilde gerçekleştiriyor.'

Kaynak: AA