Gülnar'da 'Çakşır Balı Ve Yörük Festivali'

İçel'in Gülnar ilçesinde Çakşır Balı ve Yörük Festivalinin i̇kincisi düzenlendi.

Köseçobanlı’da yapılan etkinliğe köylüler yoğun ilgi gösterdi.

Katılımcılara kurulan yörük çadırlarında sıkma ve yörük ayranının yanı sıra meşhur Çakşır balı ve erik ikram edildi.

Bu yıl ikincisi yapılan Çakşır Balı ve Yörük Festivali’ne Kaymakam Ekrem Güngör, Belediye Başkanı Ahmet Günel, CHP İçel Milletvekili Hüseyin Çamak da katıldı.

Başkan Günel, yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Günel, şöyle konuştu:

'Mahalle sakinlerinin maddi ve manevi destekleri ve bizlerin de imkanlar ölçüsünde katkı sağladığımız festivalde, Gülnarlı, Köseçobanlı ve Ilısulu kardeşlerimizle bir araya geldik. Bu tür etkinlikler insanlarımızı ve yöre halkını bir araya getirerek kaynaşmaya ve dayanışmaya vesile olmaktadır. Ayrıca bu festivaller yöremizi ve yöremizde yetişen ürünlerimizin tanıtılması, yine yörük kültürünün yaşatılması açısından güzel bir etkinlik. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim.''

İçel Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Aşuk ve Maşuk oyunlarını sahnelediği festivalda, Silifke Belediyesi halk oyunları ekibi de gösteri sundu.

Gülnar Köseçobanlı Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Gerleğiz ise festivale mahalle sakinlerinin maddi ve manevi destek verdiğini belirtti.

Gerleğiz, ''Yöremizde arıcılık hızla yaygınlaşıyor. Balımızın hak ettiği değerde satılması için tanıtımını yaptık. Bu festivalimizi geleneksel hale getirmek istiyoruz. Köse çobanlı mahallemizde 25 bal üreticisi var. Bu yıl 10 ton Çakşır balı rekoltemiz oldu. Tamamen organik olarak üretilen Çakşır balının kilosu 50 ve 60 liradan satışa sunuluyor.'' dedi.

Kaynak: AA