FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar Açıklaması

'Üreticimizin desteklerini artırmasıyla FİSKOBİRLİK daha da güçlenecek, piyasada daha etkin rol üstlenecektir'.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, üreticinin desteğinin artırmasıyla FİSKOBİRLİK'in daha da güçleneceğini ve piyasada daha etkin rol üstleneceğini ifade etti.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2017 ürünü fındık alımına başladıklarını belirterek, 22 Ağustos Salı günü Giresun'da düzenleyecekleri törende çiftçilerin ilk ürünlerini teslim edeceğini söyledi.

Sezon boyunca kendilerine getirilecek tüm fındığı almaya hazır olduklarına işaret eden Bayraktar, geçmiş yıllarda olduğu gibi peşin ve emanet sistem üzerinden fındık alımı yapacaklarını dile getirdi.

Bayraktar, piyasa şartlarının üzerinde peşin fiyattan fındık alımı yapacaklarını ifade ederek, 'Günlük fiyatın üzerinden çiftçinin teslim ettiği ürünün parasını hemen vereceğiz. Yine depolarımızı emanet sistem için üreticimizin hizmetine sunacağız. İsteyen üreticimiz emanet için depolarımızı kullanabilir.' dedi.

Üreticiler ile birlik arasındaki güvensizlik ortamının ortadan kalkmaya başladığını, çiftçilerden yoğun ilgi gördüklerini kaydeden Bayraktar, çiftçilerin, FİSKOBİRLİK'in mali yapısının düzeltilmesinin, fındık ve üreticisi için yaptıklarının farkında olduğunu belirtti.

Bayraktar, köy ziyaretleri yaptıklarını, üreticilerle bir araya geldiklerini anlatarak, 'Çok olumlu tepkiler almaktayız. İnanılmaz şekilde FİSKOBİRLİK'e yöneliş var. Bu da bizi gelecek için umutlandırıyor. Üreticimizin desteklerini artırmasıyla FİSKOBİRLİK daha da güçlenecek, piyasada daha etkin rol üstlenecektir.' ifadesini kullandı.

FİSKOBİRLİK'in üretici için alternatif haline geldiğini dile getiren Bayraktar, şunları söyledi:

'Üreticilerimize olan borçlarımızı ödememiz de güven bağının yeniden sağlanmasında önemli rol oynadı. 2009 yılındaki alacaklarından dolayı dava açanlardan çok az çiftçimiz dışında geçmişten gelen borcumuz bulunmamakta. Biz bu üreticilerimize de uzlaşmaları halinde ödemelerini yapmaya hazırız.'
Kaynak: AA