Ünye'de Yazın Nüfusu Artan Mahallede Su Sorunu Yaşanıyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde, yaz mevsimiyle birlikte nüfusu artan Yeşilkent Mahallesi’nde su sorunu yaşanıyor.

Ünye merkezin su ihtiyacını da karşılayan Yeşilkent’te mahalleli patpat üzerinde taşıma suyla yazın su ihtiyacını gidermeye çalışıyor.

Mahalle sakinlerinden Veysel Gül, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış mevsiminde 100 hanenin yaşadığı mahallede yazın gurbetçilerin gelmesiyle birlikte 200 haneye çıktığını, bu nedenle su sorunu yaşadıklarını söyledi.

İlçe merkezinin su ihtiyacının 2013 yılından itibaren Yeşilkent Mahallesi’nden karşılandığını belirten Gül, ancak su kaynağının olduğu mahallede su sorunu yaşadıklarını belirterek, 'Su ihtiyacımızı derelerden, ırmaklardan nerelerden bulabilirsek oralardan karşılıyoruz. Yetkililerden tek isteğimiz su.' dedi.

30 yıldır mahallelerinde su sorunu olduğunu ifade eden 75 yaşındaki Selahattin Dağdeviren ise, 'Çok mağduruz. Bu yaşta susuz uğraşıyoruz.' diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Dağdeviren de, mahalleli olarak pat pat diye tabir edilen tarım araçlarıyla dereye inip suları bidonlara doldurduktan sonra evlere taşıdıklarını söyleyerek, 'Fındık sezonunda ise sorun daha da büyüyor. Yaz döneminde gelen gurbetçilerle birlikte su yetmiyor.' ifadelerini kullandı.

Mahallenin kadınlarından Yeter Dağdeviren, 'Temizlik imandan gelir. Ancak su olmayınca temizlikte aksıyor. Yemek yapmaya, çamaşır yıkamaya suyumuz yok.' diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ordu Su Kanalizasyon İşleri (OSKİ) Müdürü Fatih Yürük ise, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yeşilkent Mahallesi’nde yaşanan su sorununu bildiklerini ve konuyla ilgilendiklerini söyledi.

Yeşilkent Mahallesi’nde iki yıl içinde su sorununun ortadan kalkacağını ifade eden Yürük, şunları kaydetti:

'Mahallenin bazı yerlerinde kot sorunu olduğu için su sıkıntısı yaşanıyor. Mahalle genelinde su var, ancak yazın azalıyor. Hiç suyu olmayan bir yer değil, yazın fındık hasat dönemi ve gurbetçilerin geldiği dönemlerde su kaynakları azaldığı için evlerden su akmıyor. OSKİ olarak Yeşilkent’te su sorunu çözmek için dört bölgeye ayırıp çalışmamızı yürütüyoruz. Bu yıl 20 km şebeke hattı döşeyeceğimiz iki bölgenin çalışmasını yapacağız. İki yıl içinde de ‘Yeşilkent’in su problemi yok’ diyeceğiz.'

Kaynak: AA