TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Balkan Turnesini Tamamladı

Balkan turnesine Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten başlayan orkestra, Karadağ ve Bosna Hersek'in ardından Sırbistan'da konser vererek, dünya ve Türk dünyasından bestecilerin eserlerini keman ve çello ezgileriyle Balkanlar'da seslendirdi.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Gençlik Oda Orkestrası çatısı altında bir araya gelen Türk dünyasının farklı ülkelerinden genç müzisyenler, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da verdikleri konserle Balkan turnesini tamamladı.

Anvar Akbarov ve Mustafa Mehmandarov yönetimindeki TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, başkentteki Madlenianum Opera ve Tiyatro Salonu'nda Sırbistanlı sanatseverlerle buluştu.

Balkan turnesine 25 Temmuz'da Makedonya'nın başkenti Üsküp'ten başlayan orkestra, Karadağ ve Bosna Hersek'in ardından Sırbistan'da konser vererek, dünya ve Türk dünyasından bestecilerin eserlerini keman ve çello ezgileriyle Balkanlar'da başarıyla seslendirdi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, burada yaptığı açıklamada, orkestranın amacının Türk dünyası bestecilerinin eserlerini tanıtmak ve kardeşlik duygusunu paylaşmak olduğunu belirterek, 'Balkan turnesi kapsamında Üsküp, Ohri, Podgorica, Mostar ve Saraybosna şehirlerinde konserler verdik. Bu akşam da Belgrad'da olduğumuz için çok mutluyuz.' dedi.

Konseri dinlemeye gelen Sırbistan Meclisi milletvekillerinden Dragomir Karic de genç müzisyenlere, böyle bir orkestranın içinde olmaları nedeniyle gönülden teşekkür ederek, 'Ruhumuza zenginlik ve yüreğimize ezgileriyle neşe katacak böyle müzisyenlerin varlığı bizleri mutlu ediyor.' diye konuştu.

Ankara'da bir araya gelen Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Türkiye, Başkurdistan (RF) ve Tataristan'dan (RF) genç müzisyenler, bu akşam verdikleri son konserle Balkan turnesini tamamlamış oldu.
Kaynak: AA