TESK'ten Gelir Vergisi Çalışması

TESK Genel Başkanı Palandöken: 'Gelir vergisi ile ilgili olarak sahada yaşanan sorunları oda, birlik ve federasyonlarımız aracılığıyla toparlıyoruz. Bunları bir rapor halinde Vergi Konseyi'ne sunacağız'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Gelir vergisi ile ilgili olarak sahada yaşanan sorunları oda, birlik ve federasyonlarımız aracılığıyla toparlıyoruz. Bunları bir rapor halinde Vergi Konseyi'ne sunacağız.' ifadesini kullandı.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın talebi üzerine gelir vergisiyle ilgili çalışma başlattıklarını belirtti. Toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren Gelir Vergisi Kanunu'nun yenilenmesi için ekonomik odaklı ve titiz bir çalışma yapılması gerektiğine işaret eden Palandöken, esnafın kanunla ilgili sorunlarını odalar ve federasyonlar aracılığıyla topladıklarını ve çözüm önerileriyle Vergi Konseyi'ne sunacaklarını ifade etti.

Yürürlükteki Gelir Vergisi Kanunu'nun 'yamalı bohçaya' döndüğünü savunan Palandöken, yeni kanunun, basit, anlaşılır ve hepsinden önce adil bir vergileme ilkesi çerçevesinde hazırlanması gerektiğini belirtti.

Kurumlar vergisi oranının indirilmesi yönündeki adımları da olumlu bulduğunu açıklayan Palandöken, uluslararası vergi rekabetinin tüm dünyada gelir üzerinden alınan vergileri aşağı yönde baskıladığına dikkati çekti. Palandöken, 'Ülkemiz yabancı sermayeyi daha çok çekebilmek için bu tür adımlar atmalıdır. Ancak büyük kurumların ödeyeceği vergi azalırken, küçük işletmelerin vergi oranlarının aynı kalması kabul edilemez. Nitekim sanayinin ve ticaretin fidanlığı olan esnaf ve sanatkarlar ile küçük işletmelere her türlü destek ve teşvikin sağlanması, hem gelecek için önemli bir yatırım hem de anayasanın bir gereğidir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA