Süphan Dağı Kültür Ve Spor Şenlikleri

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 1213 Ağustos'ta düzenlenecek şenlik kapsamında belediye halk plajının açılışı gerçekleştirilecek, çeşitli spor yarışmaları yapılacak, yaylada ateş yakılacak ve çeşitli konserler düzenlenecek Belediye Başkanı Gürsoy: 'Şenlik sayesinde Süphan Dağı'nın ve ilçemizin turizm güzelliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerimizi de tanıtmış olacağız'.

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 12-13 Ağustos'ta, 'Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri' düzenlenecek.

Kaymakamlık, Belediye ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) işbirliğinde düzenlenecek şenliğin ilk gününde, Kıztaşı mevkisinde bulunan belediye halk plajının açılışı yapılacak, yüzme, su kayağı, plaj futbolu ve çeşitli su sporları yarışmaları gerçekleştirilecek, Süphan Dağı Acı Yaylası'nda ateş yakılacak.

Şenliğin ikinci gününde 3 bin metre maraton koşusu, cirit gösterisi ve plaj futbolu final karşılaşmaları yapılacak, Esat Kabaklı ve Ahmet Baydaroğlu'nun katılımıyla Adilcevaz Şehir Stadı'nda halk konseri düzenlenecek.

Belediye Başkanı Necati Gürsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, şenlikle yörenin tanıtımını amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

'Şenlik sayesinde Süphan Dağı'nın ve ilçemizin turizm güzelliklerinin yanı sıra ilçemizin doğal güzelliklerini de tanıtmış olacağız. Bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerle birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmeyi hedefliyoruz. Tüm hemşehrilerimizi şenliklere davet ediyoruz.'

Kaynak: AA