Singapur Ordusunun Pilotları Yeni Zelanda'da Eğitim Yapacak

MELBOURNE -Yeni Zelanda Savunma Bakanı Mark Mitchell, Singapur Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının, Yeni Zelanda Kraliyet Hava Kuvvetlerine ev sahipliği yapan Ohakea Hava Kuvvetleri üssünde eğitim yapacaklarını açıkladı.

Bakan Mitchell, yaptığı yazılı açıklamada Singapur Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının, 30 Ağustos-25 Eylül döneminde Ohakea Hava Kuvvetleri üssünde eğitim yapacaklarını duyurdu.

Eğitime, 6 F-16 savaş uçağı ve yaklaşık 110 personelin katılacağını belirten Mitchell, Singapurlu savaş uçaklarının gece ve gündüz uçuşlarının yanı sıra yüksek ve alçak irtifada uçuşlar yapacağını bildirdi.

Singapur’un, F-15 SG savaş uçaklarının uzun dönemli eğitimi için istekte bulunduğunu belirten Bakan Mitchell, 'Singapur en yakın savunma ortaklarımızdan birisidir.' ifadelerini kullandı.

Singapur, ülke yüz ölçümünün elverişsiz olması nedeniyle askeri eğitimleri yapmak için bölge ülkeleri ile anlaşmalar yapıyor.

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, geçen yıl 13 Ekim'de Avustralya’yı ziyaretinde, Queensland eyaletinde Shoalwater Körfezi'ne ve Townsville kentlerine askeri eğitim tesisleri kurmak için 2,2 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı.

Varılan anlaşma gereği, söz konusu tesislerde her yıl 14 bin Singapur askeri eğitim alıyor.

Kaynak: AA