Poyraz Zararının Tarım Sigortasına Alınması Talebi

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Doğan: 'TARSİM Genel Müdürü Satoğlu, görüşmemizde, konuyu yönetim kurulunda değerlendireceklerini, son kararın Bakanlar Kurulu tarafından verileceğini aktardı'.

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova'da bu yıl ürünlere büyük zararlar veren poyrazın Tarım Sigortaları Havuzuna (TARSİM) dahil edilmesi talebine, TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu'nun konuyu yönetim kurulunda değerlendireceklerini, son kararın Bakanlar Kurulu tarafından verileceğini aktardığını bildirdi.

Doğan, yazılı açıklamasında, bölgede ekili karpuz, kavun ve domates gibi hasadı gelmiş ürünlerin yanmasına, limondaysa çiçeklerin meyveye dönüşmeden kurumasına yol açan poyrazın tarım sigortası kapsamına alınması ve sigorta başlangıç süresinin 7 günden 3 güne çekilmesi taleplerinin karşılık bulduğunu belirtti.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile TARSİM'e yaptıkları başvuru üzerine, TARSİM Adana Bölge Müdürü İrfan Alkaş'ın Yüreğir Ziraat Odasını ziyaret ettiğini, Genel Müdür Yusuf Cemil Satoğlu'nun da bizzat telefonla arayıp, konuyu gündeme alacaklarını ilettiğini kaydeden Doğan, TARSİM Genel Müdürü Satoğlu, görüşmemizde, konuyu yönetim kurulunda değerlendireceklerini, son kararın Bakanlar Kurulu tarafından verileceğini aktardı.' ifadelerini kullandı.

Doğan, şunları kaydetti:

'Poyrazın tarım sigortası kapsamına alınması ve poliçe başlangıç süresinin geri çekilmesi, tarımın sürdürülebilir hale gelmesi için büyük önem taşıyor. Yoksa bu durum, birçok çiftçimizi ekim yapamaz hale getirecek. Hem çiftçimiz, hem Türk tarımı kaybedecek. Umarız çiftçilerimizin talepleri önce TARSİM yönetimi, daha sonra Bakanlar Kurulu tarafından kabul görür ve ilerleyen süreçte bu tür mağduriyetlerin tekrarlanmasının önüne geçilir.'

Doğan, TARSİM yetkililerine duyarlılıkları için teşekkür etti.

Kaynak: AA