Milletvekili Öztürk, TMO Kırıkkale Şubesini Ziyaret Etti

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, hasat sezonunun verimli geçtiğini ve çiftçilerin yüzünün güldüğünü söyledi.

Öztürk, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Kırıkkale Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Öztürk, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üretim yapan ve ekonomiye katkı sağlayan çiftçilerin her zaman desteklendiğini ve hükumetin bu konuda önemli adımlar attığını ifade etti.

Bu konuda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının çiftçilerin yanında olacak projeler ve destekler sağladığını belirten Öztürk, şöyle konuştu:

'Buğday rekoltesi bu yıl yüksek. Bugünkü buğday rekoltesinin 22 milyon ton olacağı yapılan çalışmalar sonucunda tespit edilmiştir. Geçen yıldan stoklarda kalan 2 milyon ton civarında olduğunu düşünürsek Türkiye de ortalama 24 milyon ton buğdaydan bahsetmek mümkündür. AK Parti iktidarları son 15 yıldır tarım politikalarını üreticiyi ve çiftçiyi merkezine olarak hareket ediyor. Çiftçimiz ve üreticimiz geçmiş dönem hükumetlerin de yaşadığı haciz sarmalından, kredi borçlarından AK Parti iktidarlarının son 13 yıldır uyguladığı tarım politikaları ile kurtulmuştur. Kırsal Kalkınma hibeleri ve programları ile çiftçimizin ve üreticimizin yüzü güldü. İlimize ayrılan tarımsal destek ödemeleri 9 kat attırılmış, Son 15 yılda 1 milyar 2 milyon liraya nakit hibe desteği verilmiştir.'

Kaynak: AA