Mescid-İ Aksa İçin Pedal Çevirdiler

HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları üyeleri, İsrail'in Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerini bisiklet turu düzenleyerek protesto etti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Siirt Gençlik Kolları üyeleri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki amacıyla 'Kudüs İçin Yola çık' sloganıyla bisiklet turu düzenledi.

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayan bisiklet turu, Güres Caddesi'nde önünde tamamlandı.

Bisiklet turu sonunda basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Siirt Gençlik Kolları Başkanı Yakup Toprak,1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa'da cuma namazına izin verilmediğini, bunu yanında İsrail'in sivilleri katlettiğini, Müslümanları kışkırtmaya çalıştığını söyledi.

İsrail'in Mescid-i Aksa'yı tamamen ibadete kapatmayı amaçladığını belirten Toprak, '1967 yılından beri defalarca Mescid-i Aksa’da kan döken, namaz kılınmasını engelleyen, belli bir yaş aralığındaki Filistinlileri mescide sokmayan, kirli postallarıyla Mescit’i kirleten İsrail, Mescidi tamamen ibadete kapatmak için kirli planlar yürütüyor.' dedi.

Kudüs'ün haksız bir işgal altında olduğunu ifade eden Toprak, şöyle devam etti:

'Kudüs kurtulursa dünya kurtulur. Etrafı bereketlendirilmiş ve mübarek kılınmış Filistin topraklarının işgali kabul edilemez. Bizim için mübarek kılınmış topraklarda, mübarek kılınmış bir şehirde ve mübarek kılınmış bir mabette küstah İsrail’in silahlı unsurlarının kanlı ve kirli postalları ile dolaşması en aşağılık bir davranıştır. Yaşadıkları tüm zorluklara rağmen Kudüslü Müslüman kardeşlerimiz ilk kıblemizi savunmaktan ve onun için gerektiğinde canını vermekten kaçınmamıştır. Bugün halen devam eden olayların sebebi Mescid-i Aksa’ya yapılan saldırılar ve işgal yönetimi tarafından uygulanan giriş yasaklarıdır. Tüm dünyaya Kudüs’ün sahipsiz olmadığını beyan ediyoruz.'
Kaynak: AA