Manisa'da Mahallelere Yeni Su Kaynakları Kazandırılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, doğal kaynak sularını Gördes ilçesine bağlı Güneşli Mahallesi’ne taşıyan ve kullanılamayan 3 buçuk kilometrelik isale hattında yenileme çalışmasına başladı.

Manisa'da Mahallelere Yeni Su Kaynakları Kazandırılıyor
MASKİ Genel Müdürlüğü, mahallelerin sıkıntılarına son vermek için çalışmalarına devam ediyor. İçme Suyu Dairesi Başkanlığı tarafından Gördes’in Güneşli Mahallesi’nde bulunan doğal kaynak sularının mahalleye bağlantısının yapılması için çalışmalar başladı.

MASKİ ekipleri, 40 yıl önce döşenmiş ve kullanılamaz haldeki eski hattın yerine 3 buçuk kilometre uzunluğunda isale hattı döşüyor. Ekipler ayrıca 3 farklı noktada bulunan doğal kaynak suyunu tek noktada toplayan kaptajları da yeniliyor. Çalışmanın tamamlanması ile Gördes’in en büyük mahallelerinden biri olan Güneşli Mahallesi’nin su ihtiyacı giderilecek. MASKİ Genel Müdürlüğü, Gördes’in Güneşli Mahallesi’nin eski içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilemek için de yoğun mesai harcıyor. Bu kapsamda, yapılan çalışmalarda kanalizasyon hattı projesi tamamlanırken içme suyu hattı projesinde de sona yaklaşıldı. İçme suyu hattının yenilenmesi için hazırlanan projenin tamamlanmasının ardından yapım işi için ihaleye çıkılacak.
Kaynak: İHA