Kudüs Aktarmalı Hac Kafilesi Uğurlandı

Özel bir turizm şirketinin organize ettiği Kudüs bağlantılı hac turunda yer alan ilk kafile Atatürk Havalimanı'ndan dualarla ve gözyaşlarıyla yolcu edildi Hacı adaylarından Sultan Karaman: 'Kudüs'te yaşananlara çok üzülüyoruz.' Dilek Altuntaş: 'Oradaki Müslümanların Allah yardımcısı olsun.'

Özel bir turizm şirketinin organize ettiği Kudüs bağlantılı hac turunda yer alan ilk kafile dualarla uğurlandı.

Kutsal topraklara hac ibadeti için gidecek vatandaşlardan isteyenlerin katıldığı, Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu Kudüs'ü ziyaret edecek kafile, tarifeli uçakla Ürdün'ün başkenti Amman aktarmalı olarak yola çıktı.

Uçuş öncesi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir araya gelen hacı adayları törenle yolcu edildi.

Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş, burada bulunmanın kendisi için ayrı bir onur ve nimet olduğunu söyledi.

Programının yoğunluğundan dolayı törene katılamayan İstanbul Valisi Vasip Şahin'in da hacı adaylarına selamını ileten Ateş, 'İnşallah siz de Kudüs'e, Mekke'ye ve Medine'ye vardığınızda, ziyaretinizde bu kardeşinizi unutmazsanız, duanıza bizi dahil ederseniz, çok mutlu oluruz.' dedi.

Ateş, hac ibadeti için yolculuğa çıkacak kafiledekilere her zaman sabırlı olması konusunda tavsiyesinde bulundu.

TAV Havalimanları Holding Dış İlişkiler Direktörü Mehmet Erdoğan ise Müslümanların ilk kıblegahı olan Kudüs'ü ziyaret edecek hacıları sağlıklı bir şekilde havalimanından uğurladıklarını söyledi.

Erdoğan, dualarının hem Kudüs hem de hacılarla beraber olduğunu ifade ederek, 'Ne mutlu ki, 47 yıl ara verilen Kudüs üzerinden hac seyahatleri bu sene üçüncü defa tekrarlanıyor. Ne mutlu bu hacı adaylarımıza ki, hem ilk kıblegahımızı ve dualarıyla oradaki mahzun kardeşlerimizi selamlayacaklar hem de hac ibadetlerini tamamlayacaklar.' diye konuştu.

Turu düzenleyen İkram Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Özkaymaz da 48 sene önce yapılan Kudüs üzerinden hac ziyaretlerini tekrar düzenledikleri için çok sevinçli olduğunu belirtti.

Özkaymaz, İstanbul'dan Kudüs'e oradan Mekke ve Medine'ye geçmenin çok anlamlı olduğunu dile getirerek, 'Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi, keşke bütün hacılarımız Kudüs'ten gitse. Biz de götürmek istiyoruz.' ifadelerini kullandı.

- Tekerlekli sandalye ile kafileye katıldı

Kafileye tekerlekli sandalyesiyle katılan hacı adaylarından Ankaralı Sultan Karaman, kutsal yolculukta Kudüs'ü de görecekleri için çok mutlu olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Karaman, duanın çok önemli olduğuna dikkati çekerek, 'İki sene önce umreye gitmiştim. İlk defa hacı olacağım. Kudüs'te yaşananlara da çok üzülüyoruz. Allah düzeltsin. Bizim için bu ziyaret bir şans oldu.' dedi.

Kafilede yer alan Dilek Altuntaş ise Karaman ile beraber kutsal topraklara gideceklerini, Kudüs'ü görecekleri için de çok heyecanlı olduklarını ifade etti.

Altuntaş, Kudüs'te yaşananları basından takip ettiklerini kaydederek, 'Oradaki Müslümanların Allah yardımcısı olsun.' ifadesini kullandı.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ilahiyatçı Ömer Döngeloğlu dua etti. Döngeloğlu'nun Kudüs'te yaşananların son bulması için dua ettiği sırada bazı hacı adayı ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları görüldü.

Kaynak: AA