KKTC Silahlı Kuvvetler Günü, Ankara'da Kutlandı

KKTC Askeri Ataşesi Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, “Türk ulusunun bağımsızlık aşkından aldığı güçle zor koşullar ve imkansızlıklar içinde Kıbrıs Türkü’nün bağrından çıkan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı kendisine verilen görevin bilinci içinde Türk Mukavemet Teşkilatı’ndan devraldığı bayrağı daima yükseklerde tutmaya devam edecektir” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Kıbrıs’ın Türkler tarafından fethinin 446’ yıl dönümü Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) 59’uncu kuruluş yıl dönümü ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın 41’inci kuruluş yıldönümü dolayısıyla kutlanan "1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı" dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Gazi Orduevi’nde gerçekleştirilen resepsiyona Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, KKTC Askeri Ataşesi Piyade Kurmay Albay Akın Örsdemir, garnizonda görevli bazı generaller, Kıbrıs gazileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Davetlilere konuşma yapan Örsdemir, “Bugün Kıbrıs Türkü’nün özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin alt yapısını kuran yüce Türk milletinin ve onun kahraman evlatlarının sarsılmaz güç ve desteğiyle kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı’nın mensubu olmaktan daima gurur duyduğumuz Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluşunun ve ayrıca bundan 446 yıl önce bizlere yurt olarak emanet edilen toprakların fethinin yıl dönümünü aynı günde yaşamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Türk Mukavemet Teşkilatı ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na dair bilgi veren Örsdemir, “Dünyada eşine az rastlanır bir başarıyla tarihi görevini 1974 Barış Harekatı’yla tamamlayan Türk Mukavemet Teşkilatı 1 Ağustos 1976’da düzenli orduya dönüştürülerek Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı kurulmuştur. Türk ulusunun bağımsızlık aşkından aldığı güçle zor koşullar ve imkansızlıklar içinde Kıbrıs Türkü’nün bağrından çıkan Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı kendisine verilen görevin bilinci içinde Türk Mukavemet Teşkilatı’ndan devraldığı bayrağı daima yükseklerde tutmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Örsdemir’in konuşmasının ardından “Mücahitler Marşı” eşliğinde üzerinde Türk ve KKTC bayraklarının bulunduğu pasta kesildi. (CNR-
Kaynak: İHA