Keşmir'de Hindistan Karşıtı Gösteri

Hindistan askerlerinin açtığı ateşte yaralanan 17 yaşındaki genç öldü.

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde dün hükümet güçlerinin iki direnişçi liderini ve bir sivili öldürmesi üzerine protesto gösterileri sürerken, hükümet güçlerinin açtığı ateşte yaralanan 17 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları ve yetkililer, dünkü gösteride Hindistan askerlerinin açtığı ateşte yaralanan 17 yaşındaki gencin bu sabah yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Gencin Haal köyündeki cenaze törenine binlerce kişi katılırken, burada da hükümet güçleriyle köylüler arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Bu arada direnişçilerin ölümleri protesto etme çağrısı üzerine Cammu Keşmir'in birçok kesiminde dükkan ve iş yerlerinin kapatıldığı, Srinagar'ın eski mahallelerinde sokağa çıkma yasağı uygulandığı ve internet hizmetinin engellendiği kaydedildi.

Himalayalar'da Hindistan ve Pakistan arasında Müslüman nüfusun yoğun yaşadığı Keşmir, iki ülkenin İngiltere'den bağımsızlıklarını kazandıkları 1947'den bu yana egemenlik tartışmalarına konu oluyor.

Cammu Keşmir'deki Müslüman direniş grupları, 1989'dan bu yana bağımsızlık ya da Pakistan'a bağlanmak için eylem yapıyor. Bölgedeki şiddet olaylarında bugüne kadar yaklaşık 70 bin kişi yaşamını yitirdi.

Kaynak: AA