İzmir'de Belediye İşçilerinin İş Bırakma Eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi:'Ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır'.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden, DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası üyelerinin işten çıkartılanlara destek olmak amacıyla yarın yapacağı yarım gün iş bırakma eylemine ilişkin, 'Ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır.' açıklamasında bulunuldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası'nın yarın sabah 06.00 ila 08.00 saatleri arasında ESHOT otobüslerinde 'kontak kapatma' ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin diğer birimlerinin de 'yarım gün işi bırakma' eylemine ilişkin belediye ve bağlı kuruluşlara herhangi bir tebligat yapılmadığı belirtildi.

Bu tür eylemlerin, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu uyarınca 'kanunsuz grev' olarak değerlendirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Ayrıca, eylemden kaynaklı olumsuzlukları minimum düzeye indirmek amacıyla İZBAN, İzmir Metro ve tramvay seferleri artırılacak. İZBAN'da ara trenlerle kapasite desteklenecek, metroda ise 5'li setlerle 3,5 dakika sefer sıklığı uygulanacaktır. Böylece 18 yıldır hizmet veren İzmir Metrosu'nda sefer sıklığı açısından en yüksek kapasiteye ulaşılması planlanlandı.'

Kaynak: AA