İZDENİZ'deki Grev

MHP İzmir İl Başkanı Karataş: 'Günlük 200 bin lira geliri olan İZDENİZ AŞ'nin 20 günlük zararının 4 milyon liraya ulaştığı da bir gerçektir. Şirket çalışanlarının istedikleri zammın yıllık maliyetinin de bu zararın çok altında olduğu görülmektedir'

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ'deki greve ilişkin, günlük 200 bin lira geliri olan kuruluşun şu ana kadar zararının 4 milyon liraya ulaştığını ifade etti.

Karataş, yaptığı yazılı açıklamada, İzmirlilerin kavga yerine çözümü beklediğini, grev ve tramvay çalışmalarının uzamasıyla sabır sınırlarının zorlandığını ve yaklaşık 20 günden beri devam eden grevin şehir hayatını olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Toplu taşıma araçlarının yetersizliğinden özel araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşların yaşadığı zaman kaybı ve yakıt masrafları da düşünüldüğünde tahammülleri aşan trafik ızdırabının katlanılmaz bir hale dönüştüğüne vurgu yapan Karataş, açıklamasında, 'Günlük 200 bin lira geliri olan İZDENİZ AŞ'nin 20 günlük zararının 4 milyon liraya ulaştığı da bir gerçektir. Şirket çalışanlarının istedikleri zammın yıllık maliyetinin de bu zararın çok altında olduğu görülmektedir. Tarafların inat merkezli yaklaşımlarından uzaklaşarak bu sorunu çözmelerini İzmir halkı adına siyasi sorumluluğumuz gereği talep ediyoruz.' ifadelerini kullandı.

Karataş, tramvay çalışmalarının ise plansız, düzensiz ve koordinesiz devam ettiğini iddia ederek, Konak'taki önemli caddelerin ulaşıma kapatılmasının trafik yoğunluğunu daha da arttırarak kabusa dönüştürdüğünü, yöneticilerin buna ilişkin vatandaşı gereği gibi bilgilendirmediğini kaydetti.

Kaynak: AA