Giresun'a Kültür Merkezi Yapımı

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kültür merkezinin yapımı için gerekli arazinin bulunduğunu ve kente yakışır bir bina yapılacağını bildirdi.

Milletvekili Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, bir süre önce Fevzi Çakmak Mahallesi eski Rus pazarında yapılması planlanan projenin alan darlığı nedeniyle başka bir bölgeye kaydırılması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Araştırmalar sonucu yine bölgede bulunan Atatürk Anadolu Lisesi pansiyonunun bulunduğu sahada projenin gerçekleştirilmesine karar verildiğini aktaran Öztürk, şunları kaydetti:

'Giresun İl Kültür ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yapılan yazışmalar sonucu Atatürk Anadolu Lisesi yanındaki pansiyon binasının yeri ile mevcut kültür merkezi yerinin takas edilmesi yönünde bir çalışma mevcuttu. Milli Eğitim Bakanlığı talebe olumlu yanıt verdi. Yapılacak bir protokol ile 100 kişilik Atatürk Anadolu Lisesi pansiyonunun eski Rus pazarı arkasındaki taşınmaza yeniden yapılması karşılığında kültür merkezi de pansiyon binası alanına yapılacak.'

Kültür merkezinin 3 bin 885 metrekare daha büyük bir alana yapılacağını vurgulayan Milletvekili Öztürk, 'Ana yola cepheli, otoparklı güzel bir bina olacak. En kısa süre içinde protokol imzalanıp prosedürler yerine getirildikten sonra hızla ihaleye çıkıp yapımına başlanacak. Kültür merkezimizin yeni yerinde Giresun'a güzel hizmetlere vesile olacağına inanıyorum. Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle emeği geçen başta bakanlarımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA