Eski Hakim Yağmur'un 'FETÖ' Davası

FETÖ/PDY üyesi ve denetçisi olduğu öne sürülen eski Van Vergi Mahkemesi Hakimi Yağmur'un 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına başlandı.

Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) üyesi ve denetçisi olduğu iddia edilen eski Van Vergi Mahkemesi Hakimi Musa Yağmur'un 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan yargılanmasına başlandı.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, tutuklu sanık Yağmur ile avukatı Gündüz Güneş katıldı.

Duruşmada, Güneş'in yanı sıra hakkında 15 yıl hapis cezası istenen sanık Yağmur da kendisinin Erciş Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması gerektiğini öne sürerek, hakim karşısına çıkartıldığı mahkemenin 'yetkisizlik kararı' vermesini talep etti.

Mahkeme heyeti ise gerekçelerini ortaya koyarak sanığın yetki itirazının reddine karar verdi.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunması sonrası savunma yapan Yağmur, hakkında tanık olarak beyanda bulunan S.Ö'nün, aralarındaki husumet yüzünden kendisi aleyhine tanıklık yaptığını öne sürdü.

Yağmur, görüştüğü kişilerin örgütle ilişki içerisinde bulunmaları veya ByLock kullanıcısı olmalarının delil olarak kullanılamayacağını da iddia ederek, ByLock tespitlerinde IP çakışmasının olabileceğini savundu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yağmur'un bu halinin devamına karar vererek eksikliklerin tamamlanması amacıyla duruşmayı erteledi.
Kaynak: AA