Erciyes, Rus Turistleri Bekliyor

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cıngı: 'Kayak merkezine daha fazla yabancı turist çekebilmek için bu yıl rotamızı Rusya'ya çevirdik. Ülkenin en büyük 3 turizm firmasıyla görüşmeler yaptık. Rusya'da tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. İnşallah bunların meyvesini kısa sürede alacağız'

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri haline gelen Erciyes'e Rus turistlerin gelmesi için çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Erciyes Kayak Merkezi'ndeki çalışmaların anlatıldığı toplantıda, dünyanın hiçbir yerinde yerel yönetimlerin bu kadar yatırım yaptığı başka bir kayak tesisi bulunmadığını söyledi.

Belediyenin yatırımlarıyla bölgede altyapı hizmetlerinin tamamlandığını vurgulayan Çelik, 'Bundan sonra yeni pazarlara ulaşılması ve turizm faaliyetlerinin 12 ay boyunca devam etmesi için gayret gösteriyoruz. Sıcak su sondaj çalışmalarımız sürüyor. Şu an 180 metre civarında derinliğe ulaşıldı. Sıcak suyun çıkarılmasıyla Erciyes başka bir çehreye kavuşacak.' diye konuştu.

Merkezde yüksek irtifa sporcu kamp merkezi çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Çelik, reklam ve tanıtım faaliyetlerine ağırlık vereceklerini kaydetti.

- 'Rus turistleri Erciyes'te ağırlamaya hazırlanıyoruz'

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı da 2005'te başlatılan Erciyes Master Planı kapsamında çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Daha önce amatörce yerel imkanlarla sürdürülen çalışmaların Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde profesyonel boyut kazandığını anlatan Cıngı, Erciyes'e gelen turist sayısının artırılması için gayret gösterdiklerini bildirdi.

Erciyes'in uluslararası alanda tanıtımına büyük önem verdiklerini vurgulayan Cıngı, bunun için spor organizasyonları düzenlediklerini, fuarlarda Erciyes'i anlattıklarını dile getirdi.

Kayak merkezine daha fazla yabancı turist çekebilmek için bu yıl rotalarını Rusya'ya çevirdiklerini bildiren Cıngı, şöyle devam etti:

'Rusya'nın en büyük 3 turizm firmasıyla görüşmeler yaptık. Rusya'dan uzmanlar gelerek, Erciyes'teki imkanları inceledi. Rusya'da tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. İnşallah bunların meyvesini kısa sürede alacağız. Rusya'dan turist gelmesi için tarifeli uçak seferlerinin artırılması gündeme geldi. Ayrıca bir tur firması, Moskova'dan direkt Kayseri'ye uçak seferi düzenlenmesi sözünü verdi. Bunların hayata geçmesiyle Rus turistleri Erciyes'te ağırlamaya hazırlanıyoruz.'

- 'Yatak kapasitesinin 6 bine çıkarılmasını hedefliyoruz'

Erciyes'teki kayak faaliyeti potansiyelinin, dünyanın önemli merkezleriyle rekabet edebilir hale geldiğini anlatan Cıngı, kayak merkezindeki pist uzunluğunun 102 kilometreye ulaştığını, saatte 278 bin kişinin transfer edilebileceği 23 bin 750 metrelik mekanik tesisler bulunduğunu ve 154 suni kar makinesiyle karlama çalışması yapıldığını belirtti.

Cıngı, kayak merkezindeki 10 otelde yatak kapasitesinin bin 450'ye ulaştığını, yapılacak yatırımlarla 2023'e kadar rakamın 6 bine çıkarılmasını hedeflediklerini söyledi.

Erciyes'in yaz aylarında da turist çekebilmesi için birçok aktivite düzenlediklerini dile getiren Cıngı, sporcuların antrenman yapabilecekleri yüksek irtifa sporcu kamp merkezinin de kısa sürede hayata geçirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA