Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden CHP'ye Yanıt

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ulus Caddesi'nde başlatılan üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçların trafik akışını engellemesi, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden sökülerek fidanlığa dikildiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin üst yapı çalışmalarına başladığı Ulus Caddesi'nde refüj ile kaldırımlarda trafik akışını engelleyen, çalışmalar esnasında kuruyan, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit eden ağaçların, sökme ve dikme makinesi kullanılarak zarar verilmeden yeni yerlerine taşınmasının ardından bugün bir siyasi parti yönetiminin buradaki ağaçların Kayıhan bölgesindeki belediye depolama alanına atıldığını iddia ederek, gerçeği yansıtmayan bir açıklamada bulunduğu ifade edildi.

İddiaların asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Denizli Büyükşehir Belediyesi, Ulus Caddesi'nde başlattığı üst yapı çalışmaları kapsamında kaldırım ve refüjlerde bulunan ağaçları, trafik akışını engellemesi, yaya ve sürücülerin can güvenliğini tehdit etmesi nedeniyle bulundukları yerden ağaç nakil araçları ile sökerek Denizli Büyükşehir Belediyesi fidanlığına dikmiştir. Siyasi partinin açıklamasında geçen söz konusu Kayıhan Mahallesi'ndeki bölge, Denizli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığına ait bir alandır. Burada, yeşil alanlar ve parklarda budanan, kuruyan, hastalıklı ve tedavisi mümkün olmayan ağaçlar depolanmaktadır. Depolanan ve kurtarılması mümkün olmayan bu ağaçlar, yine belediyemiz ekipleri tarafından yakacak odun haline getirilerek, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımızca belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza verilmektedir. Söz konusu açıklama tamamen asılsız ve kamuoyunu yanlış bilgilendirmektedir.'

CHP Denizli İl Başkanlığı ise, daha önce yapmış olduğu yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin asfalt ve kaldırım yapımı adı altında Ulus Caddesi'nde ağaç katliamı yaptığını, ağaların hiçbirinin katledilmediğini başka yerlere nakledilerek dikileceği bildiren belediyenin, millete verdiği sözün aksine ağaçları Kayhan bölgesindeki belediye depolama alanına attığını ve çoğunun odun edilmeye başlandığını öne sürmüştü.

Kaynak: AA